Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Macík bude v druhé části Dakaru bojovat v půlmaratonu.

    Po páté etapě se dakarská karavana zastavila a závodníci i jejich týmy si odpočinuli během volného dne v Arequipě. Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka nabírali síly po předchozí 5. etapě, kdy se jim podařilo s neuvěřitelným nasazením opravit ulomené kolo a dostat kamion do cíle. Jan Brabec doplňoval spánkový deficit z první části soutěže. Odpoledne přišla od pořadatelů dobrá zpráva, že posádka Martina Macíka může pokračovat v hlavní soutěži. Bohužel po pár hodinách pořadatel své rozhodnutí přehodnotil a určil, že žlutá liazka, která doposud zdárně konkurovala kamazům v čele závodu, může do 6. etapy vyjet pouze mimo hlavní soutěž v takzvaném půlmaratonu.     

    13. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2019: Tomeček uzavírá závod třetím etapovým vítězstvím

    Před rokem se právě v desáté etapě Africa Eco Race lámal chléb. Byla tak náročná, že ji letos pořadatelé raději o něco zjednodušili. I tak ji letos kromě třech automobilů nikdo nedokázal zdolat pod sedm hodin. Tomáši Tomečkovi těžké etapy sedí, žádný kamion na něj nestačil. Jedenáctá etapa naopak už obvykle výsledky příliš neotřese. Toto pravidlo platí i letos. Tomáš Tomeček, pilot Tatry 815, si aspoň vylepšil statistiku vyhraných etap. Nejrychlejší mezi kamiony byl ve 4., 10. a 11. etapě.

    13. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Po páté etapě se Prokop s Tománkem posouvají na osmé místo

    Pátá etapa letošního Dakaru zavedla závodníky zpět do Arequipy do jejich týmového zázemí, když noc ze čtvrtka na pátek přečkali v rámci maratónské etapy mimo hlavní bivak. V maratonském bivaku v Tacně se pracovalo na poškozeném Fordu Raptor Martina Prokopa až do nočních hodin, zejména s pomocí posádky kamionu rychlé asistence ve složení Škrobánek, Lesák a Baculík, aby se mohl vydat v pátek ráno vstříc nástrahám letošní nejdelší etapy - nejvyšším dunám, nekonečnému množství prachového fesh-feshe, v kombinaci s klesající mlhou a blížící se tmou. Ani to nezabránilo Prokopovi s Tománkem ve vybojování osmé příčky v etapě a posunu na osmé místo celkové klasifikace!

    12. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar 2019: Kamiony "střídavě oblačno"

    V páté, druhé maratonské etapě se posádky českých kamionů zapotili. Dosud nejlépe umístěný Martin Macík etapu dokončil s velikými technickými problémy a propadl se pořadím. Pilot týmu Tatra Buggyra Racing Martin Šoltys dokončil zkrácenou pátou etapu na jedenácté pozici. Aleš Loprais si po páteční etapě v průběžném hodnocení kategorie kamionů opět polepšil. První týden rozdal karty, unavil lidi i techniku, ale až druhá část rally bude skutečně rozhodovat o výsledcích. Na soutěžní kamiony v následujících pěti dnech čeká ještě více než 1400 kilometrů v rámci rychlostních zkoušek a další obrovská porce kilometrů na přejezdech. Do druhé poloviny závodu se v oddělené klasifikaci opět zapojí i Martin Kolomý s Tatrou Buggyra Racing.

    12. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2019: A šéf musí zpátky na trať

    Devátá etapa Africa Eco Race 2019 se jela stejně jako před rokem, jenom v protisměru. Závodníci na ní našli vše včetně méně tradičních úseků ve vegetaci. Tomáš Tomeček ji projel ve druhém čase mezi kamiony. V cíli byl spokojený. Jenže pak se musel na trať vrátit.

    12. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Šoltys první část maratonské etapy zvládl!

    Martin Kolomý dorazil ve čtvrtek v podvečer po téměř dvou dnech do bivaku a celá posádka měla jasno: Chceme jet dál! Martin Šoltys ve čtvrté etapě bojoval mimo soupeřů i s náročnou navigací a prašnou tratí.

    11. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais oslavil narozeniny postupem do první desítky

    Byla to povedená narozeninová party. I když se jí kromě oslavence účastnili jako „hosté“ jen španělský navigátor Ferran Marco Alcayna a český mechanik Petr Pokora. Posádka Tatry Jamal – Queen 69 totiž ve čtvrtek 10. ledna absolvovala první ze dvou maratonských etap 41. ročníku Rally Dakar. Na trati mezi Arequipou a Tacnou se Instaforex Loprais Teamu dařilo. Startovní číslo 507 se v průběžném pořadí kategorie kamionů posunulo o pět pozic vzhůru.

    11. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • MP-sports v první maratonské etapě Dakaru s problémy

    Trasa 41. Ročníku Dakaru zavedla ve čtvrtek závodníky pryč z peruánského velkoměsta Arequipy mimo jejich doprovody. Odehrávala se totiž maratonská etapa, kdy není povolena pomoc mechaniků a závodníci přenocují mimo týmové zázemí.  Martin Prokop   s Janem Tománkem měli měřený úsek čítající 351 kilometrů skvěle rozjetý a v náročném terénu plného menších dun a zrádného jemného písku fesh-fesh se dokázali vyhnout obávaným defektům. Ještě několik desítek kilometrů před cílem figurovali na mezičasech na šestém místě, avšak následně je zradila poloosa jejich Fordu Raptor a tak do cíle dorazili šestnáctí se ztrátou více než padesáti minut na vítězného Katařana Al-Attiyaha.

    11. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar 2019: Macík již v TOP5!

    Výborná zpráva pro české fanoušky Dakaru. Martin Macík, 29letý pilot kamionu týmu Big Shock Racing vybojoval ve 4. etapě legendárního závodu skvělé 2. místo a posunul se na 4. celkovou pozici. S navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou dokonce podstatnou část etapy vedli a nechávali za sebou ruskou partu Kamazů. Nakonec jejich žlutý speciál značky Liaz, řečený Franta, dojel do cíle jen o minutu a 29 vteřin za prvním Rusem Andreyem Karginovem. A dobře si vedl i motorkář týmu Jan Brabec, když maratonskou etapu zakončil na pěkném 26. místě a vybojoval tak celkovou 25. pozici. Na oslavy ale nebyl čas, na závodníky po dojetí maratonské etapy čekala noc mimo bivak, kdy nemohli využít pomoc svých mechaniků a nutné opravy museli zvládnout sami.           

    11. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2019: Mauritánské maso

    Osmá etapa Africa Eco Race 2019 se původně měla jet jako druhá část maratonu. Nakonec z ní pořadatelé udělali běžnou mauritánskou etapu. Tedy plnou dun a extrémně náročnou na jezdecké umění i výdrž techniky. S ní se potýkal i Tomáš Tomeček, v cíli přesto slavil další pódiové umístění.

    11. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pro Kolomého je třetí etapa zakletá.

    Martin Šoltys dokončil extrémně náročnou třetí etapu na sedmé pozici a zaznamenal tak svůj dosavadní nejlepší výsledek na rally Dakar. Martin Kolomý musel řešit opravu prasklého kardanu a s posádkou se rozhodli přenocovat v dunách. O dalším působení Kolomého v závodě se rozhodne po jeho příjezdu do bivaku.

    10. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Před maratonskou etapou si Aleš Loprais polepšil o pět míst

    Posádka Aleš Loprais, Ferran Marco Alcayna, Petr Pokora se ve výsledcích náročné třetí etapy ze San Juanu de Marcona do Arequipy prosadila do elitní desítky a v průběžné klasifikaci Rally Dakar 2019 poskočila v kategorii kamionů na třináctou pozici. Na desátého Bělorusa Višněvského ztrácí 26 minut.

    10. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar: Macík po zákeřné 3. etapě v TOP 5.

    Zdá se, že Dakarská atmosféra houstne a trať je stále drsnější. Středeční 3. etapa tento vývoj potvrdila a závodníkům i jejich strojům zasadila pár dobře mířených ran. I přesto Martin Macík s Františkem Tomáškem a Lukášem Kalankou v kamionu Liaz dojeli do cíle extrémně náročné etapy na výborném 5. místě. A stejnou pozici drží posádka i v celkovém hodnocení. Úspěšnou misi nepřekazilo ani několik zdánlivě bezvýchodných momentů, které závodníci na trati zažili. A skvělý výkon podal i motocyklista týmu Big Shock Racing Jan Brabec. Ten se sice potrápil s hledáním dvou navigačních bodů, ale nakonec dojel na 31. místě a v celkovém hodnocení vybojoval skvělou 24. pozici.       

    10. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop i Ouředníček si v celkovém pořadí Dakaru polepšili

    Letos 100% peruánský Dakar měl ve středu na programu svou třetí etapu s měřeným úsekem v délce 331 kilometrů a stále náročnější úseky v písčitém terénu a vyschlých kamenitých řečištích potrápily nemálo posádek včetně favoritů na celkové vítězství. Obě posádky týmu MP-Sports si však i přes drobné potíže dokázaly v celkovém hodnocení polepšit. Martin Prokop se díky výbornému devátému místu v etapě - i přes dva defekty a jedno delší zapadnutí - posunul na 11. příčku celkové klasifikace. Tomáš Ouředníček si po 24. místě polepšil na příčku 22 celkově.

    10. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zbývají tři týdny do uzávěrky Zlatého oka

    Do uzávěrky čtrnáctého ročníku fotografické soutěže ZLATÉ OKO zbývají poslední tři týdny. Své nejpovedenější motoristické snímky mohou čeští fotografové posílat do 31. ledna. Učinit tak mohou na webu www.zlateoko.cz. „Loňský zájem ze strany profesionálů i nadšenců do motorsportu nás mile překvapil. Porota vybírala z více než 200 snímků. Také letos rozhodně bude z čeho vybírat,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Vítěz soutěže získá mimo trofeje Zlatého oka také věcné ceny v hodnotě desítek tisíc korun od partnerů soutěže Centrum FotoŠkoda a Canon.

    9. 1. 2019 | Rubrika: Fotoreport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.