Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • 22. Česká námořní rallye určila mistry ČR one-design

    V Chorvatsku skončilo mistrovství ČR v námořním jachtingu – one design. Na České námořní rallye se v pátek odjely dvě rozjížďky, které rozhodly o pořadí na medailových místech a samozřejmě i o mistru České republiky one-design. 

    21. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry

    Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry a na olympijské hry do Tokia už nepojede. „Chtěla bych oficiálně oznámit ukončení reprezentační kariéry, a to z rodinných důvodů. Příští rok nejsem schopna z časových důvodů naplánovat smysluplnou sezonu, a tak jsem se rozhodla skončit s vrcholovým jachtingem a uvolnit místo někomu jinému. Chtěla bych poděkovat Českému svazu jachtingu za dlouholetou podporu. Bez této podpory bych nebyla schopna zajíždět dobré výsledky. Moc si toho vážím a děkuji,“ napsala Veronika Kozelská Fenclová v oficiálním dopise pro Výkonný výbor ČSJ.

    20. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Milovickou trať zahalil pekelný pudr

    Sedmý díl OffROAD Maratonu se odehrál uplynulou sobotu 13. října v Milovicích poblíž tankodromu. Netradiční místo na předposlední zápolení mělo oproti prašnému létu přinést pěkný podzimní offroad, ideálně s trochou bláta. Letošní suchý rok ale zamíchal kartami pořadatelů. V půlce října se pochlubil teplotami nad dvacet stupňů a jezdci proráželi velká oblaka jemného prachu. Takzvaný pudr dal všem zabrat, ale jména absolutně nejlepších jsou jasná: čtyřkolkář Radek Porš, motorkář Jaroslav Chládek a Polaris team s buginou. Mezi speciály nad dva litry vyhrál Brouček Wings teamu, do dvou litrů KB System offroad team I a Amatéry ovládl Manyjak-jurda team.

    20. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tomáš Pekař si podmanil Octavia Cup 2018

    Ve druhém ročníku třetí generace Octavia Cupu dokázalo bodovat celkem 27 jezdců. Závěrečný víkend na Nürburgringu rozhodl o tom, že trofej pro nejlepšího jezdce ročníku 2018 vybojoval jezdec týmu Carpek Service Tomáš Pekař. Ten ve 12ti závodních jízdách posbíral celkem 233 bodů (19,41 bod na závod). Druhý muž konečné tabulky Petr Fulín jr. posbíral na své konto o 33 bodů méně a Michalovi Matějovskému na celkový bronz stačilo 136 bodů (oba FULLINRACE Academy).

    18. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jubilejní Rolex Middle Sea Race s pětinásobnou českou účastí

    Rolex Middle Sea Race slaví kulatých 50 let. Slavný závod odstartuje v 11 hodin v sobotu 20. října na Maltě. Ale již zítra je na programu Coastal Race. Přihlášených je rekordních 149 lodí ze 30 zemí a mezi nimi pět českých.

    17. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Velká pardubická 2018 pro nováčka, favorité neuspěli

    Dlouhý a nekonečný rok je za námi a opět jsme se dočkali startu národního dostihového klenotu Velké pardubické, tentokrát s pořadovým číslem 128. Jako už poněkolikáté mi bylo nesmírnou ctí být zase při tom, a moci se s Vámi podělit o svůj pohled na celý dostihový den, který začínal v 11.hodin českou státní hymnou v podání Yvetty Blanarovičové.

    17. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Sobotní napětí před Velkou

    Tak trochu ve znamení ticha před bouří se odehrál sobotní pardubický meeting. Napětí před Velkou Pardubickou bylo téměř hmatatelné a fandové se přišli rozcvičit na zítřejší den D. K vidění byly v sobotu jen dostihy tzv. dokola, tj. dostihy, které nezasahovaly do vnitřní krosové dráhy - proutěnky a klasická steeplechase přes umělé ploty.

    15. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Pekař si z Německa odváží titul, Fulín double

    V Německu na Nürburgringu se o uplynulém víkendu napsala poslední kapitola letošního ročníku Octavia Cupu. V konkurenci šestnácti jezdců si pro vítězství v obou závodech dojel trojnásobný šampion ETCC Petr Fulín. Fulína v prvním závodě doprovodil na podiu jeho syn Petr Fulín jr. a litevský závodník Jonas Karklys. Pro rodinné duo to bylo vůbec poprvé co tito jezdci stanuli na společném podiu. Jako čtvrtý projel cílem mělnický závodník Tomáš Pekař, jemuž tento výsledek zajistil zisk titulu šampiona pro sezonu 2018. V odpolední jízdě pak Pekař přidal ještě body za druhé místo, když projel cílem s náskokem 1,8 vteřiny před dalším „nováčkem“ Adamem Koutem.

    14. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Ostravské Šípy sestřelily brněnské Draky

    Před startem finálové série Extraligy baseballu Czech Series se zdály být karty rozdány jasně. Na jedné straně Draci Brno, kteří z dosavadních 23 finálových účastí brali 21 mistrovských titulů. Základní část ovládli s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou a byli i nejúspěšnějším týmem nadstavby, kde z 20 zápasů odešli jen čtyřikrát poražení a již dvě kola před koncem si zajistili přímý postup do finále. Na druhé straně pětkrát stříbrní Arrows Ostrava, kteří z letošních sedmi vzájemných zápasů s Draky šest prohráli a finále si museli vybojovat v play-off zápasech s Eagles Praha.

    14. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • NOE POLO CUP 2018

    O víkendu 22.-23. 9. 2018 se v Březině u Brna uskutečnil podzimní turnaj NOE POLO CUP 2018. Tento turnaj byl oproti dosavadním, které v Březině proběhly, jiný tím, že se jednalo o tzv. „Single Entry Open“, tedy hráči se hlásili sami a týmy byly vytvořeny na místě podle jejich handicapů, aby jejich úroveň byla co nejvíce vyvážená a zápas atraktivní. Turnaje se zúčastnili hráči z České republiky, Německa, Dánska, Polska a Anglie, rozhodčím byl Agustin Navarro z Argentiny.

    13. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • 12H Brno bude v květnu!

    Vytrvalostní závod 12H Brno se vrací na Masarykův okruh. Po testu s 24 hodinovým závodem se vytrvalostní série 24H Europen Champinoship vrací do Brna ve dnech 23. až 25. května 2019. Nizozemský promotér CREVENTIC na okruhu Spa-Francorchamps v belgických Ardenách využil poslední kolo série  2018 European Championschip, aby zveřejnil závodní kalendáře pro 2019.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • 22. Česká námořní rallye startuje v Chorvatsku

    Již zítra začíná v Chorvatsku 22. ročník České námořní rallye (13.­–20. 10. 2018), která se jede zároveň jako Mistrovství České republiky one design. Závod startuje na Murteru v marině Hramina. Na startu se představí 30 závodních jachet na jejichž palubách bude téměř 250 závodníků včetně jachtařů z Německa, Švýcarska i Norska. Na regulérnost závodů budou dohlížet 4 pořadatelské lodě s organizačním týmem. Tři ze startujících posádek jsou čistě ženské. Nebude chybět ani obhájce titulu tým RODOP.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • OffROAD Maraton Milovice: Boje o body vrcholí!

    Offroadová sezona se blíží do finále. Předposlední podnik osmidílného seriálu se jede v Milovicích v okrese Nymburk poblíž tamního tankodromu. Na motorkáře a čtyřkolkáře čeká tříhodinovka, na auta pět hodin. Jezdci tak naplno změří síly a najedou kilometry do celkového pořadí. Mistři sezony ještě jasní nejsou, takže se těšte na parádní podzimní souboje.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Závěr sezóny Octavia Cupu ve velkém stylu.

    Letošní sezóna Octavia Cupu se blíží ke svému závěru. Po dvanácti odjetých závodech je zde velké sezónní finále, které zavede jezdce na legendární Nürburgring. V boji o titul šampióna již zůstávají jen Tomáš Pekař a Petr Fulín jr. Ty v aktuální tabulce průběžného pořadí odděluje 18 bodů, přičemž ve hře zůstává posledních 43 bodů.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup v neděli chystá exkluzivní finále v Mostě

    Skutečně velmi pěknou podívanou připraví svým fanouškům motorsportu klubový seriál Carboniacup, který své finálové klání posledního letošního sedmého závodu nasměřoval na 14.10. do Mostu, kde na zdejší trati ho uvidí diváci už potřetí a zároveň letos naposledy. Plné startovní listiny závodu s názvem garanta dne Lutopol Day napříč všemi skupinami lákají diváky, ti i tentokrát mají na závody vstup zdarma. Zatím je ve čtyřech skupinách přihlášeno ke startu 103 jezdců a vozů i z Rakouska, Švýcarska, Itálie, Německa i Slovenska.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.