Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • První etapové vítězství!

    Loprais„Když jsme šťastní, jsme vždycky dobří, ale když jsme dobří, nemusíme být vždycky šťastní." Oscar Wilde
    Po neplánovaném i zaslouženém volnu se dakarská rallye zostra přehoupla do své druhé poloviny. Rozdílné trasy pro kamiony a ostatní kategorie, náročné a rychlé cesty, skalnatý a kamenitý povrch, takto můžeme popsat devátou trasu. Pořadatelé avizovali, že etapa a profil bude vyhovovat specialistům na ty nejzrádnější a nejnáročnější tratě.

    15. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Rozhovor s komisařem Dakaru.

    LopraisNeplánované sobotní volno namísto osmé etapy. Vzduchem se šířily křížem krážem zprávy o protestech.
    Včera měly kamiony na Dakaru neplánované volno. Stalo se tak kvůli pozdním dojezdům doprovodných vozidel do bivaku v sedmé etapě a také silnému dešti. Včera se tedy všichni spojovacím úsekem přesunuli do plánovaného místa odpočinkového dne Tuvcmanu.

    13. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA - Objasnění protestu a stanovisko A. Lopraise!

    Loprais„Já ani Loprais team jsme nikdy v celé historii Dakaru protest nepodali, natož proti Čechovi Martinu Kolomému! Protest na Martina naopak podal Nizozemec De Rooy, který současně podal protest i na nás. Tahle informace se dá ověřit u jury závodu. Je smutné, že se Bonver Dakar Projekt pod vedením Tomáše Vrátného snaží zviditelnit takovouto nesportovní formou a lhaním všem fanouškům a příznivcům rallye Dakar."

    13. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kolomý vyvezl Bonver Dakar Project na třetí místo.

    BonverMartin Kolomý pokračuje v Rally Dakar ve skvělých výkonech – po sedmé etapě je průběžně třetí, jako nejlepší Čech v bitvě bitev! Na prvního ztrácí reprezentant Bonver Dakar Projectu jednačtyřicet minut, do cíle zbývá sedm etap. Včera nejen poskočil na průběžný bronz, ale odolal nečekanému ataku Aleše Lopraise.

    13. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Princezně 69 v cíli hořely brzdy

    LopraisJiž od rána stoupali závodníci i jejich doprovod do And. Včera se dostali až do nadmořské výšky bezmála pěti tisíc metrů nad mořem, ve které se nachází nejvýše položený argentinský horský průsmyk.
    Celý měřený úsek se sice jel o něco níže, přesto se nadmořská výška pohybovala v rozmezí 3400 až 3900 metrů. Jednalo se o velmi rychlou zkoušku. V těchto polohách je řidčí vzduch a to znamená méně výkonu. Teploty se zde pohybují kolem patnácti stupňů.

    12. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Šestý den Dakaru byl pro Bonver Dakar Project nejtěžším.

    BonverDakarská bitva se blíží ke své polovině a její náročnost potvrzuje stále vyšší číslo těch, co museli skončit předčasně. Šestá ze čtrnácti etap přinesla bohužel konečnou pro jednu z posádek Bonver Dakar Projectu – po pádu ze svahu končí jediný cizinec v novém uskupení BDP, Nizozemec Marcel Schoo.

    11. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Putování Atakamou a posádka 503 znovu na špici etapy


    LopraisPrvní rychlostní zkouška v Chile zavedla účastníky zpět do pouště Atacama. Dvě třetiny trati čelili písku a dunám. V další části se závodníci opět potkávají s velmi jemným pískem typu fesh-fesh. Den to byl velmi náročný, zejména po komplikacích, které měli včera Aleš, Serge a Radim. Nejen oni, ale i mechanici a celý doprovod týmu toho moc nenaspali. Snažili se nejdříve najít závadu a odstraňování se protáhlo až do ranních hodin. Aleš byl rozladěn a veliký boj se musel odehrávat také uvnitř. O to důležitější a obdivuhodnější je, co se v této šesté a dlouhé etapě odehrálo.

    11. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Bonver Dakar Project se pokusil pomoct Aleši Lopraisovi

    BonverLetošní Rally Dakar potvrzuje, co to sousloví znamená – drama, napětí, nebezpečí... A také určitou vzájemnost. Pátý díl tohoto dobrodružného seriálu kromě jiného přinesl také starostí lídra kamionů Aleše Lopraise, u kterého s pomocí zastavil jeden z členů nového uskupení Bonver Dakar Project. Ztichlou Tatru synovce Karla Lopraise zapřáhl a k cíli se pokusil dovézt Marek Spáčil se strojem LIAZ Czech Dakar Teamu.

    10. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Princezna vypověděla před cílem

    LopraisTakový je DAKAR. Máme první vážné problémy. Relativně pozdní start umožnil nejpomalejším závodníků nahradit čas, který předtím ztratili. Všichni se posouvají zhruba o dvě hodiny v čase a to díky střídání časového pásma. V páté etapě, která spojovala dva státy a soutěž vstoupila na území Chile, byl patrný rozdíl v krajině.

    10. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tomáš Tomeček v Africe má stříbro!

    AERAfrica Eco Race 2013 je v cíli. Ve společné kategorii osobních a nákladních automobilů obsadila posádka Tomáše Tomečka s Vojtou Morávkem nádherné třetí místo! V kategorii nákladní automobilů obsadili celkově druhé místo. 

    10. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Bonver Dakar Project zvládl také písečné peklo 4. Etapy

    Bonver Dakar ProjektJestli jsme včera psali, že 3. etapa byla náročná, co pak říci o etapě čtvrté? Když byla mnohokrát drsnější… Takový už ale Dakar je a pro fanoušky nového seskupení týmů Czech Dakar Team a KM Racing nazvané Bonver Dakar Project je dobrou zprávou, že všichni etapu dojeli. Jakkoli leckteří s vážnými starostmi.

    9. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais i s technickými problémy stále v čele

    LopraisNa začátku závodu střídá obtížná etapa obtížnější. V této etapě si loni vylámala zuby nejedna posádka. Náročnost trasy rozprostřené v poušti ve čtvrtém dni ještě graduje. Během nejdůležitější etapy prvního týdne soutěžící museli absolvovat extrémně náročný dvoukilometrový sráz, který je zřejmě dokonce těžší než proslulý dakarský sjezd písečného kopce do Iquiqe v Chille z deváté etapy DAKARu 2012.

    9. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zrušení úvodního závodu MČR v motoskijöringu

    motoskijoringV sobotu, 12. ledna 2013 se měl dle kalendáře Mistrovství ČR v motoskijöringu uskutečnit úvodní závod tohoto šestidílného seriálu v Želči na Táborsku, která již před dvěma roky tento seriál hostila. Hlavní pořadatel závodu MOTOSPORT CHÝNOV ve spolupráci s obcí Želeč se však z důvodu nepřízně počasí rozhodl již s týdenním předstihem tento závod odvolat.

    8. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Vyrovnaná třetí etapa a stále celkově stříbrní

    LopraisPrincezna s Alešem, Sergem a Radimem vyrazila včera do třetí etapy Dakaru v plné parádě a ostrém tempu. Aleš se včera necítil úplně dobře, již po druhé etapě si stěžoval na bolest hlavy, která samozřejmě může znamenat snížení koncentrace. Hned po startu na všechny čekal 80 -ti kilometrový úsek s vysokými dunami, který se svou obtížností vyrovnal celé etapě druhé. Po této části v žádném případě měřený úsek nekončí, ale naopak se dost zrychluje. Následují dlouhé průjezdy krajinou a písečnými pláněmi. Hlavně u cíle, v posledních desítkách kilometrů, bylo zapotřebí koncentraci nejvíce udržet. Poté teprve posádka doráží do města Nazca.

    8. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tomáš Tomeček v Africe zatím sedmý!

    T. TomečekPo dnešní etapě přijel Tomáš s Vojtou v docela dobré náladě. Hned se s námi dělí o zážitky. Etapa byla celá dunová a muselo se na mnoha místech několikrát najíždět a hledat cestu, jak překonat ty nejzrádnější písky. Na několika místech bylo obtížné najít stopu, protože zvolili jinou cestu než ostatní. Nijak však nebloudili. Jediný problém byl při seskoku z jedné duny, kdy Tatra setrvačností narazila do strmého svahu následujícího pískového kopce. Výsledkem byl ohnutý přední nárazník. Je to však jen kosmetická vada a narovnání nárazníku zpět do původní polohy je hned v bivaku vykonáno opatrným najetím ke kmeni jediného silnějšího stromu široko daleko. Dnešní etapa byla nejdelší a oficiálně prý nejobtížnější z letošního ročníku, Vojtovi se zdála těžší ta včerejší. Tomáš se jen při těchto slovech usmíval.

    8. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.