Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Extrémní Bobr Cup oslaví plnoletost

    Bobr Cup 2012

    Měsíc září právě skončil a přijde první říjnová sobota. Ta je už řadu let spjata v outdoorovém sportu s Litovlí a závodem tříčlenných štafet Free Litovel Bobr Cup. Letošní první sobota v říjnu připadá na šestého a toto datum mají výrazně zakroužkováno ve svém diáři všichni milovníci extrémních závodů.

    1. 10. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • Miřejovský již mistrem sezony, Galia a KM racing team zlatí

    offroad videoŠestý závod seriálu OffROAD Maraton 2012 se jel uplynulý víkend v Drnovicích v okrese Blansko. Závodníci si do sytosti užili náročné, ale krásné, převážně pískové trati. Své zkušenosti a fyzickou přípravu nejlépe zúročili Martin Miřejovský z Teamu Max 2 na čtyřkolce, Dan Galia z týmu RD racing na motorce a dakarský matador Dušan Randýsek s KM racing teamem, který se speciálem do jednoho litru zvítězil absolutně a celkově druhým Bourákům dal šest kol. Letošní favorit Martin Miřejovský již dva závody před koncem sezony získal titul v kategorii Mistr Quad SP, který obhájil z loňského roku.

    28. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zlaté sprintové finále pro BRT a Michala Matějovského

    AudiLepší společný závěr projektu s technikou DTM si Michal Matějovský a ani celý Bohemia Racing Team přát už ani nemohli. Pilot v rámci Podzimní ceny Masarykova okruhu totiž po páteční vítězné kvalifikaci vyhrál také sobotní i nedělní sprint. Jezdec nyní s exkluzivní průpravou hodlá pokračovat v další závodnické kariéře.

    24. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • GP Singapore - NEJDELŠÍ ZÁVOD F1 ROKU

    Po napínavých soubojích od zhasnutí červených světel po odmávání šachovnicovou vlajkou si pilot Red Bullu Sebastian Vettel připsal druhé vítězství v sezoně. Pomohla mu k tomu strategie dvou zastávek v boxech. Vettel byl na startu třetí. Začínal na superměkké směsi P Zero Červená a v průběhu závodu dvakrát přezul na měkkou směs P Zero Žlutá. V cíli měl Vettel náskok devíti sekund před Jensonem Buttonem z McLarenu. Ten poprvé k mechanikům zamířil o čtyři kola později než Vettel. Závod byl nejdelší v roce a byl ukončen po vypršení dvouhodinového limitu, aniž by se stihlo odjet všech vypsaných 61 kol.

    24. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • MS v Adventure Race 2012 - Francie - medailisté jsou v cíli

    Mistry světa jsou Novozélanďané před dvěma Švédskými týmy.
    1. místo Seagate [NZL] 125h40'
    2. místo Thule [SWE] 129h17'
    3. místo Silva [SWE] 130h8'

    Češi jsou v cíli a na vynikajícím 12 místě za 161 h 3'

    23. 9. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • BRT SE V BRNĚ CHYSTÁ NA FINÁLOVÝ PODNIK SPRINTOVÉ SEZÓNY

    audi BRTPod názvem Masaryk Racing Days - Podzimní cena se na okruhu u Brna koná tradiční závodní víkend, který je také letošní závěrečnou akcí sprintového mistrovství republiky v závodech automobilů na okruzích. Nechybí zde ani Bohemia Racing Team s pilotem Michalem Matějovským, který se chystá se strojem Audi A4 DTM završit svůj dvouletý projekt s nejvyspělejší závodní technologií.

    21. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • MS v Adventure Race 2012 - Francie - 5. den

    500km; 14.9.-22.9.2012 ; 9 dní NON-STOP; 21 zemí a 73 reprezentačních týmů.

    Thomas Etter z irska si zlomil nohu a tým musel závod ukončit. Naopak jsou závodníci, kteří i se zlomenými žebry pokračují v závodu. V Adventure Race se prostě musíš obětovat pro tým a jen fatální konec motoriky Tě vyřadí ze závodu.
    Seagate [NZL] prošel AT14 dnes ráno a jsou na začátku posledního velkého treku závodu. Stále drží náskok několika hodin před Švédy. Team Thule Adventure [SWE] si drží druhé místo a nevzdali naději na obhajobu titulu Mistrů světa z Austrálie. Kapitán týmu Martin Flinta má tak nateklé nohy, že musel vytrhnout podšívku a rozříznout boty, aby mohl dostat nohy dovnitř. Aby toho nebylo málo týmů není dovoleno v národním parku používat Trekingové hole, což trek velmi ztěžuje.

    20. 9. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • VELKÁ CENA SINGAPURU a pneu Pirelli

    Silniční okruh s hrbolatým a kluzkým asfaltem, který generuje vážné potíže s přilnavostí.

    Sekvence prvních tří zatáček představuje dvojí změnu směru, což zatěžuje pneumatiky příčně.

    V sedmé zatáčce se v brzdné zóně zpomalí o 190 km/h ze sedmého na třetí rychlostní stupeň.

    19. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • MS v Adventure Race Francie - 3. a 4. den

    Smůla v podobě Dark Zone na raftu a kajaku postihla favority i Čechy. Čtvrtí Švédové nestihli limit o 10 minut a museli na břeh, kde čekali do rána a ze ztráty 15 minut na medaile bylo rázem 7 hodin. A navíc se příliš nevyspali - mokří, v zimě a ledovém kaňonu. Podobně dopadly další týmy, včetně českého Berghaus Accom Nutrend, kterým se tak vzdálila vysněná 10. pozice a průběžně se pohybují od 11. do 15. místa.

    19. 9. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • F1 GP Singapur již o tomto víkendu

    Jediný noční závod v kalendáři F1. Tento fakt vytváří nezvyklé podmínky. Navíc od roku 2008, kdy se závod jezdí, tu vždy do závodu zasáhl safety car a tím se zcela změnil jeho charakter. Stane se to i letos?

    Paddock žije evropským časem (na trati se jezdí o šest hodin později než obvykle) a teploty vzduchu a trati postupně klesají. Konstantní ovšem bývá vlhkost vzduchu, jež se pohybuje mezi 75% a 90%. Marina Bay je městským okruhem, na kterém je trakce klíčovou vlastností. Trať obsahuje druhý největší počet zatáček ze všech okruhů v sezoně, celkem jich je 23. Asfalt je hrbolatý a kluzký. Přilnavosti nepomáhají ani poklopy kanálů a barvené dopravní značení povrchu. I přes nedostatek adheze při brzdění ovšem vozy zvládnou vytvořit přetížení 4.3G.

    18. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • TJ Malešice klubovými Mistry Evropy

    ilustrační fotoO víkendu 8. a 9. září se v Praze, bez větší publicity, uskutečnil turnaj mužského a ženského klubového Mistrovství Evropy ELF Ken Galluccio Cup, tedy turnaj Evropských mistrů ve field lacrosse. 

    18. 9. 2012 | Rubrika: Míčové sporty

  • Kometa Brno představila nové logo

    BrnoVelkým překvapením, na které Kometa před 1. domácím utkáním nabudila spousty fanoušků, nebylo nic menšího než představení nového generálního partnera. Od začátku extraligové sezóny 2012/2013 se jím stává brněnský pivovar Starobrno. Vzájemná spolupráce dvou tradičních a úspěšných brněnských značek byla podepsána na dobu tří sezón. Podrobnosti týkající se podpisu smlouvy nebo nového loga prozradil majitel Komety Libor Zábranský.

    18. 9. 2012 | Rubrika: Zimní sporty

  • Teď si můžu dát nohy nahoru

    Filip OspalýFilip Ospalý se v Brně v závodě EKOL SUPERPRESTIGE stal podesáté mistrem republiky v olympijském triatlonu. V posledním díle Českého poháru porazil olympionika Jana Čelůstku i Martina Krňávka, který se loučil s kariérou. V rozhovoru prozradil, že titul oslavil s manželkou při skleničce vína a nyní se těší na vydatný odpočinek.

    18. 9. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Duatlonu v Příbrami kralovali maratonec Minařík a Candrová

    startZávěr hlavní triatlonové sezony ukončil v Příbrami závod Klasik Duatlon, který byl posledním dílem Českého poháru v dlouhém triatlonu FORD CZECHMAN TOUR. V areálu koupaliště Nový rybník byli nejrychlejší Petr Minařík a Jana Candrová.

    17. 9. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Ospalý je podesáté mistrem republiky v olympijském triatlonu

    Filip Ospalý se stal podesáté mistrem České republiky v olympijském triatlonu. V Brně v závodě EKOL SUPERPRESTIGE, který byl zároveň posledním dílem Českého poháru, zvítězil před Janem Čelůstkou a Martinem Krňávkem. Českou šampionkou se stala Vendula Frintová.

    17. 9. 2012 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.