Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Hvězdné ankety ovládly brněnské páry

    Český svaz tanečního sportu uspořádal první lednovou neděli Galavečer tanečního sportu. Tradiční ohlédnutí za uplynulou sezonou se letos konalo ve Zlíně v místním Kongresovém centru. Moderování akce se ujal Jan Onder s Hanou Felcmanovou. Ti provedli návštěvníky vyhlášením anket Hvězd roku a Vycházejících hvězd roku 2017 a také ukázkami nejlepších českých tanečních párů roku 2017, které vyhrály žebříček ČSTS ve svých kategoriích.

    8. 1. 2018 | Rubrika: Taneční sport

  • První dakarský den posádky Ouředníček - Křípal

    Tomáš Ouředníček a David Křípal neodstartovali do 40. ročníku Rallye Dakar nejlépe. V úvodní rychlostní zkoušce ztratili čas kvůli potížím - 4krát zapadli a museli řešit technické problémy s Rangerem. V noci se navíc dozvěděli o dalších penalizacích za neprojetí kontrolními body. Penalizaci reklamovali, ale start z 99. místa je bohužel nemine... Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dneska musí opravdu zabojovat a vzkazují: „Budeme se snažit, budeme, bojovat... a nikdy to nevzdáme!“ Ten pravý závod totiž začíná až dnes…

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík kufroval, Brabec se kochal

    Dakarská karavana se rozjela. Úvodní trasa slavného závodu vedoucí z Limy do Pisca čítala pouhých 31 měřených kilometrů, ty však hned na začátku prověřily, jak si závodníci rozumějí s pískem. A také s navigací. Posádka žluté liazky s číslem 510 ve složení Macík, Tomášek, Mrkva prosvištěla úvodní krátkou etapu s jediným zaváháním. V navigátorsky náročném úseku se nechala zmást zkušeným bloudícím kolegou. Následný návrat na správnou cestu stál Martina Macíka a jeho kumpány z týmu Big Shock Racing pár minut, které v cíli znamenaly 15. pozici.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop desátý po první etapě Dakaru 2018

    Martin Prokop s Janem Tománkem vstoupili do letošního Dakaru vynikajícím desátým místem       v první etapě, která po delším spojovacím úseku ze startovní rampy v Limě obnášela zahřívacích 31 kilometrů v písečném terénu kolem města Pisco.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • V Africe Tomeček stále drží druhé místo za De Rooyem

    Pátá etapa z Fort Chacal do Laayoune o délce 436 km byla kompletně nová, nikdy se v rámci Africa Eco Race nejela. Pořadatelé ji stavěli s ohledem na to, aby přejezd z jejího cíle do bivaku v Dakhle byl co nejkratší. Tomáš Tomeček tak v žádném případě nemohl využít jakékoliv znalosti prostředí z předchozích let, a musel se stoprocentně spolehnout na navigaci pomocí motorkářského roadbooku. Na výsledku to nebylo znát, opět z toho byl čas v nejrychlejší trojce a bezproblémově pohlídaná druhá pozice v celkovém pořadí.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop DAKAR 2018 před startem

    Tým MP-SPORTS v čele s pilotem Martinem Prokopem a navigátorem Janem Tománkem jsou připraveni vyrazit vstříc nástrahám čtyřicátého ročníku legendárního Dakaru. Prohlédněte si video a fotografie z testu jejich speciálu Ford Raptor F-150 "Shrek" na místě v Peru.

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Přejímky zdolány. Macík přišel o hlas.

    Den, na který se tým Big Shock Racing už dlouho těší, se přiblížil. Zítra odstartuje další ročník legendární Rallye Dakar, nejnáročnějšího motoristického závodu na světě. Nezdá se však, že by nervozita v týmu Big Shock Racing výrazně stoupala. Naopak, zavládl neobvyklý klid. Martin Macík, pilot žluté liazky, se ráno probudil a zjistil, že nemůže mluvit. Ale za asistence navigátora Františka Tomáška, který se ujal role tlumočníka a ošetřovatele, posádka žlutého kamionu s číslem 510 zvládla, jako jedna z posledních, projít přejímkami. Plné ruce práce se svým motocyklem Husqvarna měl i Jan Brabec, který si po peruánském soustředění vysloužil přezdívku „chytrý Honza“.  

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2018 - Tomeček se stále drží

    Třetí etapa z Agdalu do Assy byla zcela typickou marockou rozbíječkou. Rychlá, kamenitá a zejména ve své úvodní části ne moc náročná na navigaci. Cílovým městem Assa projížděl závod při všech devíti předchozách ročnících. Tomáš Tomeček se po celou etapu přetahoval o druhou pozici s Friedem Van den Laarem, nakonec mu o dvě minuty podlehl a těsně mu přepustil i stříbrnou příčku v celkovém pořadí.

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Mr. Truck Gerd Körber už opravdu skončil

    Známý německý trucker Gerd Körber se narodil 24 května 1963 v Rheinau Heimlingenu, ženatý od roku 2014 s Tanzánkou Neemou. Jeho rodinu, firmu a hlavně časovou zanepávněnost udával jako důvody k ukončení kariéry. Po závodech v Jaramě se oficiálně odhlásil z FIA. Dostal samozřejmě nabídku dále spolupracovat s týmem Schwaben Truck, takže ho možná ještě potkáme, ale maximálně jako jezdce Race by Race, tedy v mecce Iveca Mugellu, v německé kolébce na Nürnburgringu a možná ještě třetí podnik, firma Bickel Tunning a rodina jsou pro něj už nyní přednější, a také časová náročnost, být neustále pod tlakem času a vše skloubit dohromady. Všechno má svůj čas, říká Gerd pro ukončení kariéry.

    5. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Druhý podnik dvanácté sezony ADAC GT Masters bude v Mostě

    Závody supersportovních cestovních vozů ADAC GT Masters vstupují do dvanáctého roku své existence. Promotér při této příležitosti zveřejnil tiskovou zprávou bilancující uplynulé období. Prestižní okruhový seriál letos poprvé hostí také mostecký autodrom, a to o víkendu 27. až 29. dubna. V autech se střídají dvoučlenné posádky pilotů, za volantem se mění při zastávce v boxech. Diváci se kromě dvou hlavních šedesátiminutových závodů mohou těšit také na vložené série GT4 Central European Cup, ADAC TCR Germany a Octavia Cup.

    5. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomeček na úžasné druhé pozici!

    Ve středu 3. ledna čekala na závodníky první opravdu africká etapa. Sedm dunových polí, z nichž hned to první měřilo 30 km, těžké trialové kamenité úseky, rychlé nezpevněné cesty, ale také hezké výhledy a dvě místa, která pořadatelé označili za nejzajímavější - Oued Draa s velmi měkkkým povrchem, a vždy zrádná Erg Chegaga.

    4. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Lední hokej objektivem Petra Šedivého

    Fotografie z utkání Tipsport Extraligy ledního hokeje se na našem serveru objevují jen velmi zřídka. O to více potěšíla velká fotogalerie Petra Šedivého z utkání HC Dynamo Pardubice v. HC Kometa Brno. 

    4. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Macík, Brabec a Tomášek po Silvestru v peruánských horách

    Tým Big Shock Racing se pozvolna přesouvá do Peru, kde už 6. ledna odstartuje 40. ročník Rallye Dakar. Pilot kamionu Liaz Martin Macík, jeho navigátor František Tomášek a jezdec na motocyklu Jan Brabec dokončují svůj aklimatizačně-relaxační pobyt v Cuscu, městě ležícím v Andách, 3300 metrů nad mořem. Jejich těla už se zvládla vyrovnat s nepříjemnými stavy z převýšení i virózou pořízenou v letadle, hlavy si odpočinuly od shonu, který zná každý, kdo těsně po Vánocích odlétá na Dakar. Šéf týmu Martin Macík starší už je s částí Big Shock Racing sestavy v Limě a jistí technické přípravy, zbytek mechaniků a dalších členů dakarské party přiletí ve středu 3.ledna. Ve stejný den sestoupí z hor také Macík, Brabec a Tomášek, aby se tým už v kompletní sestavě připravil na čtvrteční přejímky.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2018: Tomeček v první etapě na jistotu

    První marockou etapou z Ameziane do Merady odstartoval v úterý 2. ledna 2018 desátý ročník Africa Eco Race. Do jejího cíle v pořádku dorazil Tomáš Tomeček s Tatrou i oba slovenští zástupci v kategorii moto. Zahřívacích 92 kilometrů nejrychleji zvládl obhájce loňského vítězství Vladimir Vlasilejv s Mini. Gerard De Rooy dosáhl nejrychlejšího času mezi kamiony, ve spojeném pořadí automobilů mu patří třetí příčka. Motorkám prozatím vládne italský závodník Paolo Ceci. Následující přejezd o délce 495,80 km do bivaku v Dar Kaoura je vůbec nejdelším přejezdem za celý závod.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Legendy motorsportu potvrdily účast na galavečeru Zlatý volant

    Několikanásobný vítěz velkých cen formule 1 David Coulthard a pětinásobný mistr světa MotoGP Mick Doohan potvrdili svou účast na slavnostním vyhlášení ankety Zlatý volant. Dvě hvězdy světového motorsportu se sejdou 22. února 2017 na galavečeru ankety na výstavišti PVA v pražských Letňanech. „Oba patřili v době své aktivní sportovní kariéry opravdu do té nejužší světové špičky a mnohdy stáli na jejím vrcholu. Pro fandy motorsportu bude jejich návštěva velký svátek a my jsme rádi, že tuto informaci můžeme oficiálně potvrdit,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.