Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Televizní magazín MotorMIX neměl olympijskou pauzu

    MacháčekTelevizní MotorMIX již má letos čtvrtou premiéru, tedy čtvrtý díl. A zatímco některé jiné pořady měly nyní olympijskou pauzu, MotorMIX nadále „vyjíždí“ do vysílání bez podobného přerušení. Oba únorové díly se věnují Dakaru, ale také třeba okruhovým závodům, či připravovanému veletrhu Motosalon Brno 2014. Přinášíme obsah obou únorových dílů i pozvání k jejich zhlédnutí.

    25. 2. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Bála jsem se, že skončím v poli poražených,

    Šárka s NatálkouJuniorská vicemistryně světa v zimním triatlonu. To je titul, kterým se po uplynulém víkendu může pyšnit Natálie Grabmüllerová. Ta na šampionátu v italském Cogne nestačila jen na jedinou závodnici a na stupních vítězů si na krk pověsila stříbrnou medaili. Jak se pro ni závod vyvíjel, jak ji pomáhali rodiče a s jakými cíly do závodu šla, to se dozvíte v následujícím rozhovoru.

    23. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • SCC se vrací do Čech, ex šampion Matzinger také

    ilustračníV roce 2014 čeká na jezdce Sports Car Challenge další sezóna na evropských okruzích a konečně po sedmi dlouhých letechn navštíví automotodrom v Brně.

    20. 2. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Český pohár v aquatlonu staruje v Českých Budějovicích

    aquatlonV sobotu 22. února odstartuje v Českých Budějovicích Český pohár v aquatlonu, což je kombinace plavání a běhu. Na jih Čech zamíří i reprezentantka s olympijskými ambicemi Petra Kuříková a zřejmě i bronzová medailistka z MS v zimním triatlonu Šárka Grabmüllerová. Pořadatele těší velký zájem a doufají, že se na start postaví více než dvě stovky závodníků.

    19. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Šárka Grabmüllerová obhájila na MS v zimním triatlonu bronz

    ilustračníV Itálii se o víkendu koná mistrovství světa v zimním triatlonu a v sobotu byly v Cogne na plánu individuální závody. Česká výprava se i bez dvojnásobné mistryně světa Heleny Erbenové ukázala ve skvělém světle a získala dvě medaile. Šárka Grabmüllerová v závodě žen obhájila bronz, její dcera Natálie skončila mezi juniorkami druhá a raduje se ze stříbra.

    17. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Evropský pohár v Adventure Race - Timex winter raid

    bezkyO víkendu skončil EP v Adventure Race velkým českým úspěchem. Češi obsadili vynikající 2. místo, když nestačili jen na Estonce, ale uhájili stříbro před Ruskými reprezentanty. Zatímco v ČR je jaro, zimní AR proběhl v mrazivé zimě a hlavně v noci bylo závodění hodně drsné. Vyhlášená jachtařská oblast Polska znamenala celý závod vichr, který znamenal v noci pocitovou teplotu -40 st.C.

    17. 2. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Reprezentanti vyrazili na MS v zimním triatlonu, Šárka Grabmülle

    triatlonV Itálii se o nadcházejícím víkendu uskuteční mistrovství světa v zimním triatlonu a česká výprava už nabrala směr Cogne. I když v sestavě chybí úřadující mistryně světa Helena Erbenová a nejlepší český muž z loňského šampionátu Pavel Jindra, věří šéf výpravy Ivo Grabmüller v zisk dvou medailí.


    Vloni čeští reprezentanti přivezli z mistrovství světa v zimním triatlonu tři medaile. Helena Erbenová obhájila zlato z roku 2012, Šárka Grabmüllerová brala bronz a stejný kov vybojovala i smíšená štafeta. Letos je polovina týmu ze zdravotních důvodů obměněna. Dvojnásobnou mistryni světa z uplynulých dvou let Erbenouvu trápí už od začátku ledna záněty dutin a průdušek, Pavla Jindru vyřadily pády v závodě Českého poháru v Hlinsku, po kterých skončil v nemocnici.

    15. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Erbenové se rozplynul sen o třetím titulu

    triatlonČeská reprezentantka Helena Erbenová měla o nadcházejícím víkendu v Cogne bojovat na mistrovství světa v zimním triatlonu o třetí titul světové šampionky v řadě. Bohužel zdravotní stav jí do Itálie nepustí. Český triatlon tak přišel o žhavé medailové želízko nejen pro individuální závod, ale i pro závod smíšených štafet.


    Heleno, zdravotní lapálie vás nepustí do Itálie obhajovat titul mistryně světa v zimním triatlonu. Co vás přesně trápí?
    Zprvu to bylo nachlazení, pak se to ale změnilo v zánět dutin. Brala jsem jedny antibiotika, pak začala lehce s tréninkem a skolilo mě to znovu. Navíc se k tomu přidal ještě zánět průdušek.

    13. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Evropský pohár v Adventure Race: EP v AR - Timex winter raid

    adventure_race_tem_nutrendDatum: 4.2 2014 - 9.2 2014 430km NONSTOP, mrazy -15 st.C Reprezentační tým: Nutrend/ OpavaNet/S21 Kristýna Skalická, Pavel Paloncý, Filip Šilar, Marek Navrátil

    O víkendu skončil EP v Adventure Race velkým českým úspěchem. Češi obsadili vynikající 2. místo, když nestačili jen na Estonce, ale uhájili stříbro před Ruskými reprezentanty. Zatímco v ČR je jaro, zimní AR proběhl v mrazivé zimě a hlavně v noci bylo závodění hodně drsné. Vyhlášená jachtařská oblast Polska znamenala celý závod vichr, který znamenal v noci pocitovou teplotu -40 st.C.

     

     

     

    11. 2. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Český pohár v zimním triatlonu pokračoval v Praze

    triatlonPavel Jindra a Dana Chaloupková vyhráli druhý závod Českého poháru v zimním triatlonu. Na dostihovém závodišti v pražské Chuchli se jel duatlon a právě v kombinaci běhu a lyžování byli výše zmínění sportovci nejlepší.

    4. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Adidas 24 hodin na Lysé hoře 2014

    survivalO víkendu proběhl nejnáročnější zimní závod v ČR - Mistrovství ČR v zimím horském maratonu - Adidas 24 hodin na Lysé hořeMistrem republiky v zimním horském maratonu jednotlivců Adidas 24 hodin na Lysé hoře se stali mezi muži Jan Zemník a v kategorii žen Linda Beniačová ze Slovenska před Mistryní ČR Klárou Rampírovou. Zemník zvládl za 24 hodin ve 20 stupňových mrazech 13 vyběhout na Lysou Horu.

    27. 1. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Mrazivý Jablonec zatopil triatlonistům

    zimní triatlonVe sportovním areálu Břízky v Jablonci nad Nisou odstartoval Český pohár v zimním triatlonu. Z vítězství se v mrazivých podmínkách podle očekávání radovala největší favoritka Helena Erbenová. České muže předčil slovenský triatlonista a mistr světa v kategorii do 23 let Peter Mosný.

    27. 1. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Petr Lusk po roce znovu vítězem fotografické soutěže Zlaté oko

    P. LuskJen pár hodin po návratu z Rallye Dakar, kde jako týmový fotograf doprovázel tým KM Racing a pořídil další spoustu nezapomenutelných snímků, převzal Petr Lusk opět prestižní ocenění Zlaté oko 2014 za nejkrásnější motoristickou fotografii roku 2013. V devítileté historii soutěže, která jako obvykle doprovází předávání Zlatých volantů, je Petr teprve druhým českým fotografem, který dokázal prvenství v této anketě obhájit.

    26. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • European Hill Climb Championship pojede ve Šternberku i letos

    SvobodaEvropské mistrovství závodů do vrchu pojede opět i v Česku, oblíbené Ecce Homo Šternberk v kalendáři nechybí ani letos a nový FIA Hill Climb Masters se chystá na první ročník do Luxemburska.

    26. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Evropský pohár cestovních vozů startuje v Le Castellet

    foto FIA ETCCLoni jsme viděli ETCC v Brně a úspěšný pohár cestovních vozů, ve kterém zvítězil Petr Fulín se k nám do Brna letos nepodívá. Petr Fulín loni zaslouženě zvítězil v Evropském poháru cestovních vozů s BMW 320si E90 S2000. Některá média si trochu spletla tento pohár cestovních vozů s Mistrovstvím Evropy, ale FIA vypisuje zatím jen pohár určený dvoulitrům a vozům S1600. Tak tomu bude i letos.

    23. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.