Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • BOSS GP zahájilo v Mugellu z nuly na plný plyn

    BOSS GP určená pro závodní monoposty F1, F3000, Auto GP, GP2 přijela do Itálie k prvním závodům letošní sezóny a hned na úvod také přivezla několik překvapení.
    Na startu BOSS GP v italském Mugellu se objevila nová auta, noví jezdci a s nimi i nové týmy. Před závody vyvstala otázka pneumatik, neboť pršelo, ale trať zároveň začala osychat. Pirelli Zero nebo mokré Cinturato? Inženýři se při prvních trénincích také zapotili, neboť jezdci toužící zajet nejlepší časy se občas podívali mimo obvyklou stopu a občas s sebou přivezli i kus místní vegetace.

    18. 4. 2021 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Brněnská závodnice pojede letos SSP 300 Women's European Cup

    Saša Pelikánová, jedenadvacetiletá brněnská motocyklová závodnice pojede letos druhou sezónu SSP 300 Women's European Cup na Yamaze v týmu Moto X Racing. S jakými ambicemi do sezóny vstupuje, se dozvíte v našem rozhovoru.

    17. 4. 2021 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • O fotbalu s humorem

    Fotbalový rozhodčí Peter Scheck vydává novou audio knihu o fotbalu. Historky sesbírané při fotbalových utkáních v Čechách i na Moravě dlouholetým rozhodčím vás pobaví.

    17. 4. 2021 | Rubrika: Míčové sporty

  • ME tahačů se pojede na biopalivo

    Přestože loňská sezóna vejde do historie nevyhlášením mistra Evropy, v jejím průběhu uzavřeli promotér šampionátu ETRA (Evropská asociace závodní tahačů), akcionář ADAC Mittelrhein a FIA dohodu ohledně pořádání evropského šampionátu v sezónách 2021 – 2025.

    11. 4. 2021 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Velikonoční regata

    Jeden z největších českých námořních závodů startuje v neděli 11. dubna. V 10 hodin se na start postaví 38 posádek z České republiky a Slovenska, složených jak ze zkušených jachtařů, tak nadšených amatérů.

    11. 4. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mladí windsurfaři vezou ze Španělska medaile

    Mladí závodníci SpS a SCM Techno 293 byli od 24. března s trenérem Milanem Hájkem opět v Cádizu. Pokračovali zde v tréninku. Podmínky byly vynikající jak na vodě, tak i na břehu. Španělsko rozvolnilo opatření, a tak si celou akci všichni užili. Na závěr se zúčastnili prvního závodu letošní sezony – mistrovství Španělska v Santa Pola. Předpověď slibovala na první dny závodu silný východní vítr levante. Po více než měsíčním únorovém soustředění v Cadizu a další týdenní přípravě před tímto závodem, se už všichni těšili na ostrý start.

    9. 4. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Charouz Racing System zahájil sezónu FIA F2 na stupních vítězů

    Závodní tým Charouz Racing System skvěle zahájil letošní sezónu FIA Formula 2 Championship. V úvodu sezóny na mezinárodním okruhu v Bahrajnu, se v prvním závodě David Beckmann prosadil na stupně vítězů. 

    31. 3. 2021 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Horag Hotz Racing s Ligierem oficiálně

    Vážení přátelé motorsportu, týmu Horag Hotz Racing a majitelé závodních aut Ligier, přinášíme novinku letošního roku. Po dvanácti letech úspěšné spolupráce se společností Ligier jsme hrdí na to, že jsme od roku 2021 oficiálním partnerem společnosti Ligier Automotive. Také nás těší, že jsme v naší stáji nedávno měli nového koně od francouzského výrobce závodních automobilů, Ligier JS P4.

    29. 3. 2021 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Skvělý závod, ale jachtařům místo na olympiádě uniklo

    Evropská olympijská kvalifikace tříd 49er, 49erFX a Nacra 17 skončila v pátek 26. 3. 2021 na Lanzarote na Kanárských ostrovech. Ve třídě 49erFX bojovala o účast v Tokiu také naše posádka Dominika Vaďurová a Sára Tkadlecová. Přestože zajely nejlepší závod své kariéry a úspěšně konkurovaly světové špičce, na olympiádu to nestačilo.

    29. 3. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Drexler F3 Cup aktualizoval kalendář 2021

    Každoroční kalendář oblíbené série formulových monopostů Drexler Formel Cup musel upravit první verzi a vypustit italské Mugello, kterým měl seriál začínat.

    8. 3. 2021 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jachting v době korony

    Na Maltě, v Cádizu, na Sicílii, na Kanárských ostrovech nebo v Itálii – tam všude se během posledních měsíců vypravili naši reprezentanti, aby mohli trénovat a připravit se na případnou poslední možnost kvalifikace na olympiádu. Trénovat odjeli nejen dospělí reprezentanti, ale také naši junioři i děti.

    5. 3. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Macík odhalí nezveřejněné záběry z Dakaru a přivítá Karla

    Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík se svou posádkou vybojoval na letošním Dakaru tři cenná etapová vítězství a skvělé čtvrté místo v celkovém hodnocení. Během cesty za úspěchem ale museli čeští závodníci projít řadou extrémních situací, které na ně nejnáročnější maratonský závod světa připravil. O ty se 14. února podělí s fanoušky v online přenosu Prolog Posedlí Dakarem, kde poprvé a naposled zveřejní nesestříhané záběry z nejkritičtějších úseků trati, zaznamenané kamerami umístěnými přímo v kabině kamionu. „Pokaždé, když se fanoušků ptáme, co je nejvíc zajímá, říkají, že chtějí vidět kompletní onboardy. Chtějí si prohlédnout trať z kabiny tak, jak ji během Dakaru vidíme my. Proto jsme se rozhodli zkrátit čekání na červencové živé besedy v kinech CineStar a uspořádat online akci Prolog, kde onboardy zveřejníme a společně s Ferrym a Davidem i okomentujeme. Projeli jsme si už kompletní videa z náročných úseků trati a uznávám, že občas je to slušný thriller,“ říká Martin Macík. Online přenos fanouškům zprostředkuje také počátek stavby nového závodního kamionu a odhalí, jak se bude jmenovat. Předprodej vstupenek do přenosu byl zahájen v síti Ticketstream. Posádka bude vysílat ze sedlčanské MM garáže, kde už bude zaparkovaný i kamion Karel, který se tento týden vrací z Džiddy.            

    7. 2. 2021 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Bronz je doma!

    Sportovní svět se pod rouškou pandemie koronaviru otřásá v základech. Celá řada soutěží dostala kvůli dodržování hygienických opatření stopku a velké výzvy nyní stojí nejen před sportovci, ale také sportovními týmy, kluby, svazy a dalšími, pro něž sportovní činnost znamená úplně vše. Tato situace je pro mnohé velmi nepříznivá, na druhé straně burcuje různé sportovní organizace k vymýšlení nových typů soutěžení.

    3. 2. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Nominace na jachtaře roku 2020 - konec hlasování se blíží!

    V letošním roce se v anketě hlasuje stejně jako vloni v šesti kategoriích – muži, ženy, junioři, juniorky, jachtařské týmy a akce roku. Hlasovat mohou všichni členové Českého svazu jachtingu. Hlasování bude uzavřeno 10. 2. 2021. Slavnostní vyhlášení ankety proběhne pravděpodobně během Galavečera českého jachtingu, jehož termín a místo konání bude oznámeno, jakmile bude možné jej uspořádat.

    1. 2. 2021 | Rubrika: Voda a jachting

  • Macík už má plán na příští Dakar

    Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda z týmu Big Shock! Racing na Dakaru 2021 získali tři etapová vítězství a v celkovém hodnocení vybojovali cenné 4. místo. Před startem si přáli, aby byly etapy dlouhé a technicky i navigačně obtížné. A to se jim vyplnilo. Extrémní náročnost letošního ročníku nakonec zřejmě napomohla i k jejich úspěchu. Ten chtějí příští rok během legendárního dálkového závodu znova překonat. Karel, kamion vyvinutý a sestrojený ve vlastních dílnách, projde dalšími úpravami. Ty by mu měly umožnit být ještě rychlejší a odolnější. Oproti tomu v rámci týmu a posádky žádné změny nejsou na pořadu dne. Těžko si představit sehranější sestavu. Na plánu pro Dakar 2022 se právě začíná pracovat.   

    20. 1. 2021 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.