Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Dovolí Covid a ministerstvo uspořádání závodů v motoskijöringu?

    I když si to zatím příliš nepřipouštíme, zima je už za dveřmi. Organizátoři tak připravují další ročník závodů v motoskijöringu – Mistrovství České republiky „ORION-SHIVA KTM 2021“.

    16. 12. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Do Dakaru v Senegalu se tentokrát nepojede

    Třináctý ročník Africa Eco Race byl odvolán. Poprvé od roku 2008, kdy na poslední chvíli zrušeným závodem skončila v Africa éra pořadatelů „původního Dakaru“, se v Africe nebude konat dálková, maratonská rally s cílem v senegalském Dakaru, v duchu a po stopách zakladatele dakarského závodění Thierryho Sabina. Těšit se tedy můžeme na 14. ročník, který se uskuteční v tradičním termínu v první půli ledna v roce 2022.

    16. 12. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Bratři Teplí úspěšní na Kanárech

    Dvě bronzové medaile získali Ondřej Teplý ve třídě Finn a Viktor Teplý na Laseru v závodě Gran Canaria Olympic Sailing Week na Kanárských ostrovech.

    Tímto závodem si oba zpestřili trénink, který v přívětivých podmínkách Kanárských ostrovů oba se svými tréninkovými skupinami absolvují. Závod se jel od 4. do 8. prosince v Las Palmas na ostrově Gran Canaria. Vzhledem k situaci ve světě byla letos celková účast slabší než v minulých letech, ale nechyběli závodníci ze světové špičky.

    15. 12. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Blinduro vstupuje do 5. sezóny

    Michal Prokop a Zdeněk Pól zveřejnili kalendář akcí 5. sezóny seriálu Blinduro! Přes omezení vynucená pandemií covidu oba věří, že se sezóna se vydaří.

    Bude páté Blinduro u Lipna, i to přesunuté na Bukovce. Vrátíme do ráje frgálů, klobásek a slivovice na drsné, ale všemi milované Valašsko. Bude totiž zase o jedno Blinduro víc!

    14. 12. 2020 | Rubrika: Cyklistika

  • Buggyra připravena k nalodění

    V úterý ráno nabrala kurs Marseille početná ekipa týmu Buggyra Racing. Cílem logistické operace, je doprava techniky do francouzského přístavu, nalodění na speciální trajekt a následné odplutí do saúdskoarabského přístavu Džidda na pobřeží Rudého moře.

    3. 12. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík nalodil Karla

    Dakar 2021 se stává realitou. Část přístavu v Marseille se právě proměnila v jedno z nejzajímavějších evropských parkovišť. Sešly se tu závodní týmy, aby organizátorům Rallye Dakar předaly svá vozidla pro plavbu do Džiddy, kde 3. ledna odstartuje 43. ročník legendárního závodu. Na místě nechyběl ani Big Shock! Racing. Pilot Martin Macík se rozloučil s Karlem, svým závodním kamionem Iveco doprovázeným servisním MANem, bydlíkem, v němž má tým zázemí, novým Liazem vezoucím náhradní díly a novinářskými Toyotami. Z bezpečnostních důvodů letos byly omezeny technické přejímky. „Odevzdal jsem klíčky od Karla a doufám, že se za měsíc oba sejdeme ve stejně dobré kondici. Přiznávám, nerad ho svěřuji do cizích rukou,“ říká pilot Martin Macík, který se chystá čas zbývající do Dakaru využít k přípravám talk show Posedlí Dakarem. Oblíbená setkání týmu Big Shock! Racing s fanoušky proběhnou během února v kinech Cinestar. Předprodej byl právě zahájen a vstupenky rychle mizí.       

    3. 12. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kvalifikace na olympiádu pro české windsurfařky zůstává vzdálená

    Našim se na mistrovství Evropy v olympijském windsurfingu nedařilo. Kvalifikace na olympiádu pro ženy zůstala hodně vzdálená.

    3. 12. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Poslední test před Dakarem

    Poslední dny předtím, než technika nabere kurs Saudská Arábie, strávili piloti týmu Tatra Buggyra Racing i Zero Mileage Racing testováním v Polsku a Ledčicích. S výsledky poslední před dakarské prověrky panuje maximální spokojenost.

    1. 12. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Buggyra odkryla karty a vytáhla trumfová esa

    Zatímco ještě na konci minulého týdne řešil motoristický svět, zdali se tým Tatra Buggyra Racing a Buggyra Zero Mileage Racing vůbec zúčastní Rally Dakar 2021, dnes je jasno. Buggyra nebude v Saúdské Arábii chybět, ba co víc, jede opravdu velké bomby!

    29. 11. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • V rychlejším závoďáku jsem nejel

    Dakar 2021 se blíží. Martin Macík, František Tomášek a David Švanda, z posádky kamionu týmu Big Shock! Racing, dostali zprávu, že je pořadatelé Dakaru zařadili mezi prioritní jezdce, což znamená, že budou během závodu důkladněji sledováni. Jde o další z novinek v současném turbulentním vývoji. Navzdory okolnostem však tým Big Shock! Racing zůstává stabilní, neplánuje žádné zásadní změny, sází na prověřené stroje a osvědčený tým. V sedlčanských dílnách celý rok probíhaly práce na vylepšení Karla, kamionu Iveco, který v lednu vyrazí podruhé na Dakar, nově s automatickou převodovkou a startovním číslem 503. Nemění se ani sestava v kabině kamionu a známé tváře zůstávají také v partě ostřílených týmových mechaniků. Přesto se poslední rok nedá srovnávat s žádnou z předcházejících sezón. „Nečekané změny tým přiměly upravit plán testování, ale paradoxně přinesly také čas navíc. Ten byl kompletně využit právě k práci na kamionu. I díky těmto okolnostem můžeme pár dní před odevzdáním Karla pro plavbu do Džiddy potvrdit, že technická příprava nikdy nebyla důkladnější,“ říká David Švanda, palubní mechanik. Na Dakar 2021 bude 20 členů týmu Big Shock! Racing odjíždět s přesvědčením, že udělali maximum pro to, aby se podařilo vylepšit letošní 5. místo.

    29. 11. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais na Dakaru 2021 se představí se dvěma kamiony

    Na přelomu letošního a příštího roku odcestuje Instaforex Loprais Praga Team do Saúdské Arábie v mírně rozšířené sestavě. Jeho mechanici a technici se totiž na rozdíl od posledních let nebudou starat pouze o závodní kamion Aleše Lopraise, ale také o druhý vůz. Za jeho volantem se na Dakar po roční absenci vrátí Jan Tománek.

    24. 11. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Evropští windsurfaři budou bojovat o poslední místa na olympiádu

    Dnes začíná v Portugalsku mistrovství Evropy olympijské třídy RS:X. Závodit budou muži, ženy i junioři. Pro evropské windsurfaře a windsurfařky je to poslední možnost, jak se kvalifikovat na letní olympijské hry v Tokiu.

    23. 11. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jak si vybrat golfové hole?

    Golfové hole lze ve značné míře upravit podle osobních potřeb. Je to důležité, neboť každý hráč je jiný, má jiné zkušenosti, postavu a dynamiku pohybu. Golfové hole jsou součásti setu, který hráči zprostředkovává kontakt s míčkem. Vhodně zvolený patr a wedge mohou usnadnit hru a zmírnit hráčovy slabší stránky. Kdy je vhodné si vybrat nové golfové hole? Podle názoru odborníků je to na každé pokročilé úrovni, protože se to projeví na sebevědomí hráče, jeho spokojenosti s hrou a dosaženém pokroku.

    16. 11. 2020 | Rubrika: Golf

  • Stříbrný závěr sezóny týmu Mičánek Motorsport

    Na francouzské trati Paul Ricard se v uplynulém víkendu uskutečnil závěrečný podnik letošního ročníku Lamborghini SuperTrofeo Europe. V rámci posledních dvou závodů se na trati představili dvě posádky ve složení Bronislav Formánek s Josefem Zárubou a Libor Dvořáček s Kurtem Wagnerem.

     

    16. 11. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Ve velkém finále sezóny vystřídá Jakuba Knolla Josef Záruba

    Již tento víkend se na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet uskuteční závěrečný víkend nejrychlejšího pohárového seriálu Lamborghini SuperTrofeo Europe. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra vyráží na francouzskou riviéru v pozměněné sestavě a s nadějí na celkové umístění v LB Cupu.

    13. 11. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.