Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Africa Eco Race 2014 - Nejtěžší etapa

    Každý den přemýšlím o čem hovořit a snažím se vybrat to nejzajímavější z toho mnoha co se okolo nás děje. Dnes nelze nezačít etapou. Bezesporu nejnáročnější a nejkrásnější na celém Africa Race. Start byl umístěn osmdesát kilometrů východně od bivaku na pláni, kde se pásly desítky velbloudů. Po úvodních rychlých šedesáti kilometrech závodníci vjeli do širokého údolí, mezi vysoké a jak uhel černé, skály.  Celé údolí je dlouhé mnoho desítek kilometrů a je vyplněno nádhernými žlutými dunami. Úžasný pohled už jen na ten kontrast. Toto byl náš dnešní, novinářský cíl. Dostat se sem a najít úbočí s průsmykem. Závodníci musí najít k němu cestu  a skrz něj se dostat z kaňonu ven. Závodní Tatra  i ostatní závodníci zachycení v tomto prostředí, určitě udělají radost vám i nám. Vstáváme dříve než motorkáři. Je to jediná možnost jak se na toto místo dostat. Úsvit nového dne nás zastihuje ještě na asfaltové silnici. O chvilku později se už navigujeme podle satelitních map mimo značenou cest  u. Prvních deset kilometrů vede kamenitá „polní cesta“.

    9. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • FIA WTCC: obhájí Yvan Muller titul?

    LariniMistrovství světa cestovních vozů loni navštívilo 12 okruhů a jeho vítezem se stal Francouz Yvan Muller s Chevroletem Cruze 1.6. Obhájí titul i letos s Citroenem?

    9. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Bronz pro A. Lopraise ve třetí etapě

    foto: ChytkaPo pondělní druhé etapě, v níž se tým musel vyrovnat s takovými nepříjemnosti, jako je absence pohonu 4x4 a vyražené čelní sklo, bylo těžké současně dát dohromady techniku a připravit se na další cestu. Aleš Loprais však jako správný bojovník prohlásil: „I když výsledek po druhé etapě moc dobře nevypadá a určitě z něho nejsem nadšený, při vší smůle bylo super, že se podařilo vůbec dojet do cíle. Teď můžeme znovu bojovat stále o stupně vítězů a věřím, že i o vítězství, protože je to teprve druhá etapa a na De Rooye, který je pro nás zásadní konkurent, ztrácím nějakých dvacet minut. Ten zbytek musíme nějak vyřešit. Samozřejmě není moc prostor na chyby, ale nezbývá nic jiného než nastoupit variantu A a letět, co to jde.“ Mechanici pak odvedli v noci z pondělí na úterý skvělou práci, proto už v šest ráno tamního času mohl Aleš hlásit: „Queen po repasi, noční šichta, jedu to projet!“

    8. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2014 - Mauretánie – Chami

    AfrikaZávod jako Africa Race nelze pořádat bez podpory místních vlád . Obě země jak Maroko tak Mauretánie jsou více či méně maskované vojenské státy, i když Maroko je oficiálně království a Mauretánie prezidentská republika. Zde v Mauretánii je přítomnost vojáků vidět na každém kroku. Zvýšeno o ten fakt, že celý závod je pod jejich dohledem. Povětšinou se pohybují v povzdálí, ale vědí o nás. Ráno jsme jeli před závodníky k dunám a čekali než odstartují a přijedou. Jen co jsme zastavili o pár kilometrů dále, se na horizontu objevilo vojenské auto. Dalekohledem jsme byli zkontrolování a vojáci opět někam odjeli. Vědí o nás. S ohledem na současný stav závodu, odehrávající se pouze na západ od města Atar, jsem se včera zajímal o to zda na východě je opravdu tak nebezpečná situace. Prý Mauretánské úřady tvrdí, že situace na východě území je pod jejich kontrolou a je bezpečná, ale franzouszká vláda má oblast na východ od Ataru označenou jako „red zone". Tedy místo se zvýšenou mírou riz ika. Pro to je tedy závod v místech kde dnes je. Ptal jsem se pořadatelů zcela zištně. Dnes etapa končí ve městě Akjut. Do „hraničního" Ataru je to něco kolem dvě stě dalších kilometrů, ale kousek pod ním je jeden z přírodních světových úkazů, které stoji za to vidět. V horách pod Atarem je veliký vychladlý vulkán s nádhernou okolní scenérií. Bohužel nám tam cesta nebyla pořadateli doporučena. Museli by řešili nás výjezd mimo ohraničenou oblast a bylo by z toho zbytečně moc komunikace. Škoda, zítra etapa začíná a končí v okolí bivaku a přes den se takový výlet přímo vybízel.

    8. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Druhá etapa Dakaru prověřila soutěžící

    Čtyři stovky kilometrů speciálního úseku poblíž argentinského San Rafael podle očekávání dál míchalo pořadím Rallye Dakar, bohužel ne tak, jak by si KM Racing Team a Loprais Team přáli.

     

    7. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2014 odstartovala!

    AfricaMauretánie je jedna z nejchudších zemí světa. Je pro to mnoho důvodů. Nepřísluší mi soudit zda je to místní politikou, necitlivým rozdělením hranic v nedávné minulosti nebo nedostatkem surovin pro export. Prostě to tak je a bohužel to za těch pár dní co jsme zde ani nepochopíme, ani nezměníme. Na podobné téma jsem včera večer jsem hovořil s Manfredem Krissem, bývalým dakarským závodníkem, který s Renem  Metgem pořádá Africa Race. Mluvili jsme o tom jak se změnilo vnímání Afriky za posledních pár let. Kontinent, který býval exotický se v myslích lidí přetvořil  na místo, kam je neradno jezdit protože se zde válčí. Situace v Sýrii asi hovoří sama za vše. Důležité je vědět, že pro Maroko tato příměra neplatí a současně i v Mauretánii mají tyto závody velkou prioritu a jsou vítány. Maroko je turistická destinace, které se problémy severní Afriky minulých let vyhnuly a mohu říci, že je zde bezpečno i pro normálního turistu. Mauretánie je pro nás vnímána jako neznámá země. Není ani divu. Už po pár kilometrech zjistíte, že jste v naprosto jiném světe. Sever Mauretánie je osídlen jen velmi sporadicky. Na hotely, vesnice nebo aglomerace zapomeňte rovnou. Ty tu nejsou. Jen roztroušené osady, které jsou tvořeny chýšemi z polorozpadlých dřevěných a oplechovaných dílů. Muži chodí oblečeni do splývavých hábitů ponejvíce modré nebo bílé barvy. Jediné betonové budovy jsou povětšinou mešity s ampliony vysílající do okolí zprávu o tom, že Alláh je veliký a to v celkem pravidelném rytmu.

    7. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar slavnostně odstartoval

    DakarTéměř jeden milion diváků okolo trasy konvoje Rallye Dakar 2014 sledoval slavnostní startovní ceremoniál. Posádky kamionů přijely k rampě až ve večerních hodinách a formálně tak vstoupily do 36. ročníku soutěže. Ještě za světla ovšem vyjela na startovní rampu buggy MD Optimus s číslem 379  s Josefem Macháčkem a Vlastíkem Tošenovským. "Atmosféra je tu báječná, cítíme se skvěle. Už jsme přijati na Dakar a od zítřka půjdeme do toho! Je to paráda," rozjímal Macháček před startem. 

    6. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Rallye Dakar před nedělním startem

    V Argentinském Rosariu jsou již připraveni na start letošního Dakaru všichni členové INSTAFOREX LOPRAIS TEAM i KM Racing teamu. Nejprve vyjedou v sobotu pozdě večer společně se všemi účastníky při slavnostní startovním ceremoniálu na pódium, v neděli na cestě do San Luis ochutnají první porci závodních kilometrů. 

    4. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • KM Racing tým se připravuje na start Dakaru

    dakar14Celý KM Racing tým již dorazil na místo konání startu největší dálkové rally na světe Dakar rally 2014. Jako každý rok bude jeho součásti i press car jehož posádka se s vámi podělili o informace, fotky a videa z průběhu celého závodu.

    3. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • SPIRIT CHEER CUP 2013 - 2. část

    Spirit2

    V sobotu 7.12. se ve sportovní hale TJ Sokol Královské Vinohrady v Praze sešli cheerleadingové i taneční týmy a skupiny z celé České republiky na tradičním SPIRIT CHEER CUPu 2013.Letošní historicky první téma bylo Beach párty, a tomu také odpovídala atmosféra celé soutěže. Startovní listinu letos rozšířily i týmy z Ruska, Běloruska a Polska.

    Prohlédněte si fotogalerii - 2. část

    15. 12. 2013 | Rubrika: Fotoreport

  • MS v Adventure Race 2013 - Kostarika

    raftO TOP-TEN přišli Čeští reprezentanti (OpavaNet/Accom) na 90 km kajak dlouhé etapě. Roztrhl se jim jeden z člunů o starý kontejner a museli 50 hodin absolvovat všichni 4 členove týmu jen s jedním kajakem. To bylo vyhodnoceno jako jeden z největších výkonů Mistrovství světa! Jinak jsou "úplně mrtví", mají zničená chodidla a nejhorší bylo strávit 2 dny v jednom kajaku v džungli, ale podle slov Tomáše Petrečka "to přežijí".

    13. 12. 2013 | Rubrika: Extrémní sport

  • Mikulas Rallye 2013 - Maďarsko

    Mikulas RallyeVe dnech 7. - 8. 12.2013 se v okolí maďarského města Veszprém jela Mikulás Rallye. Nabízíme vám několik zajímavých fotek z této soutěže od Lenky Sklenákové.

    Prohlédnout fotogalerii

     

    13. 12. 2013 | Rubrika: Fotoreport

  • Spirit Cheer Cup 2013

    Spirit cheer cupV sobotu 7.12. se ve sportovní hale TJ Sokol Královské Vinohrady v Praze sešli cheerleadingové i taneční týmy a skupiny z celé České republiky na tradičním SPIRIT CHEER CAPu 2013.Letošní historicky první téma bylo Beach párty, a tomu také odpovídala atmosféra celé soutěže. Startovní listinu letos rozšířily i týmy z Ruska, Běloruska a Polska.

    >> Prohlédněte si fotogalerii

    9. 12. 2013 | Rubrika: Fotoreport

  • MS v Adventure Race 2013 - Kostarika - 4. až 6. den

    trekPo třech dnech přišly královské etapy. Z nuly (nadmořské) do téměř 4km a ze 40st.C do nuly (teplotní). Velmi náročných bylo 100km MTB do 2km nad mořem, kdy hlavně začátek v palmových plantážích byl navigačním oříškem s nalezením převozníka přes řeku Terraba. Brutální bylo stoupání na Donkey Hill s převýšením přes 1000m. MTB českým týmům sedí více než pádlování a propracovaly se na 13. a 14.místo. Po třech nocích bez spánku využily týmy povinný 4 hodinový spánek nařízený pořadateli a poprvé se v závodě pár hodin prospaly.

    9. 12. 2013 | Rubrika: Extrémní sport

  • K triatlonu cítím velký respekt

    ilustračníPetr Suchoň je ve svých 29 letech osobností domácího zpravodajství, jehož usměvavou tvář vídáte v Televizních i Sportovních novinách na Nově. Petr je sám aktivní sportovec, rád plave, běhá, posiluje, cvičí na TRX a závodně hraje fotbal. V rozhovoru přiznal, že co se sportů týče, cítí obrovský respekt k triatlonu, který má v plánu si v příštím roce vyzkoušet. I proto sleduje výsledky několika českých reprezentantů a dobře ví také o tom, že Česká triatlonová asociace spustila projekt, který má ke sportu přilákat co nejvíce dětí.

    9. 12. 2013 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.