Kam za sportem?

  • Carboniacup v neděli chystá exkluzivní finále v Mostě

    Skutečně velmi pěknou podívanou připraví svým fanouškům motorsportu klubový seriál Carboniacup, který své finálové klání posledního letošního sedmého závodu nasměřoval na 14.10. do Mostu, kde na zdejší trati ho uvidí diváci už potřetí a zároveň letos naposledy. Plné startovní listiny závodu s názvem garanta dne Lutopol Day napříč všemi skupinami lákají diváky, ti i tentokrát mají na závody vstup zdarma. Zatím je ve čtyřech skupinách přihlášeno ke startu 103 jezdců a vozů i z Rakouska, Švýcarska, Itálie, Německa i Slovenska.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Tradiční závod Brno - Soběšice již v sobotu!

    První významný závod v regionu Jižní Moravy byl y v roce 1924 závod do vrchu Brno–Soběšice. Přilákal mnoho diváků a hned od začátku si díky účasti významných závodníků získal dobré jméno. Jezdil se do roku 1929 a pak na něj navázal nově postavený Masarykův okruh. V roce 1974 obnovil brněnský Veteran Automoto Club tradici vzpomínkových jízd. V posledních letech se tradičně konají poslední sobotu v září. Pro mnohé sběratele se z toho stal symbol rozloučení s veteránskou sezónou.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • NOE POLO CUP 2018: turnaj v koňském pólu

    Na Farmě Noe v Březině u Brna se každý rok konají dva turnaje v koňském pólu. Jarní turnaj se uskutečnil letos v červnu, podzimní se chystá na sobotu 22. září. Srdečně zveme novináře, aby poznali tento krásný sport a vychutnali si jedinečnou atmosféru, která turnaj provází. Turnaj NOE POLO CUP 2018 startuje ve 13 hodin patnáctiminutovou ukázkou dětského póla, která je jeho součástí od prvního ročníku v roce 2015, po níž následuje zápas dospělých hráčů, respektive jednotlivých týmů. Tento turnaj je oproti dosavadním, které v Březině proběhly, jiný tím, že se jedná o tzv. „Single Entry Open“, tedy hráči se hlásí sami a týmy jsou vytvořeny na místě podle jejich handicapů, aby jejich úroveň byla co nejvíce vyvážená a zápas atraktivní. Očekává se účast hráčů z pěti zemí.

    20. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • OffROAD Maraton Drnovice: Dočkají se závodníci deště?

    Šestý díl OffROAD Maratonu se jede v sobotu 22. září  v pískovně mezi Drnovicemi a Voděrady v okrese Blansko. Na místní trati závodníci zažili tuny prachu i bláta. Jsou proto zvědaví, co nabídne ohlášená změna počasí na víkend. Vypsané závody jsou ale jasné. Motorkáři a čtyřkolkáři změří síly ve tříhodinovce, auta během   pěti   hodin.   Starší    junioři   pojedou   hodinu   a   mladší    junioři    s   dětmi v 10minutových kláních na jednodušší trati. Ze závodního pohledu začíná pomalu „jít  do tuhého“. Do konce letošní sezony zbývají tři podniky, na kterých jezdci mohou navýšit své bodové konto a také počet kilometrů do celkového pořadí.

    20. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Zolder nezná kompromisy

    Blížící se víkend se pro fanoušky motoristického sportu ponese mimo jiné ve znamení v dalšího podniku ME tahačů v Zolderu. Na truckery čeká okruh rychlý, nebezpečný, až záludný. Tým Buggyra International Racing System vyrazil do Belgie posílen o první vítězný závodní víkend letošní sezóny, navíc Adam Lacko zvítězil na domácím okruhu v Mostě. „Pokud pomineme skutečnost, že jsme vyhráli doma, Most ukázal, že ani Jochen Hahn jedoucí ve skvělé formě a s tovární podporou, není neporazitelný,“ potvrdil manažer týmu Jan Kalivoda. Jak dále dodal, cíl v podobě obhajoby titulu Adama Lacka nadále trvá. „Vzhledem k tomu, že jsme totéž tvrdili i před závodem v Misanu, kdy nebylo jasné, jestli Adam vůbec pojede, nehodláme na tom nic měnit ani teď. Ostatně, v roce 2002 jsme na tom byli před Zolderem ještě hůře a nakonec Gerd vyhrál…

    14. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Mezinárodní mistrovství ČR ve třídě Flying Dutchman

    Ve dnech 21.­–23. 9. 2018 se bude na Nechranické přehradě konat mezinárodní mistrovství ČR ve třídě Létající Holanďan. Již podruhé bude tato regata součástí seriálu Eurocup, což je šest nejprestižnějších závodů starého kontinentu. Zařazení do seriálu trvalo několik let, ale po podařeném prvním ročníku v loňském roce a velmi kladném ohlasu zahraničních posádek, je s MMČR počítáno i do dalších let. Startovní listina čítá zatím 40 posádek z šesti států Evropy. Mezi přihlášenými je i několik posádek z první desítky letošního mistrovství světa. Přijeďte podpořit české posádky v boji s evropskou špičkou.

    7. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Po druhé doma!

    Závěr prázdnin patří na mosteckém autodromu již řadu let mnohatunovým kolosům jejichž jezdci v rámci Czech Truck Prix bojují o body do evropského truckerského šampionátu.  
    Jedná se o víkend, který se těší velkému zájmu fanoušků i médií a Octavia Cup si tak nemohl vybrat lepší prostředí pro své letošní předposlední dějství. „Jezdci se vrací na místo, kde celá sezóna v dubnu začínala. Tehdy se z absolutního triumfu radoval Tomáš Pekař, jenž ovládl nejen obě závodní jízdy, ale získal i tři bonusové body za nejrychlejší závodní kola a vítězství v kvalifikaci. Při prvním podniku se jelo spolu s ADAC GT Masters, což sebou neslo úžasnou atmosféru nejen pro diváky, ale i pro samotné jezdce. Nyní pojedeme s truckama a tak věřím, že podobnou atraktivní atmosféru zažijeme i nyní,“ tak vzpomíná na začátek sezóny zástupce promotéra, pan Pavel Mařan.

    31. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Most přeje odvážným a připraveným

    Po měsíc a půl trvající pauze bude závodem v Mostě zahájena druhá polovina evropského šampionátu tahačů. Poprvé od sezóny 2010 a zlatých časů Davida Vršeckého, dorazí na domácí okruh v roli obhájce titulu český pilot Adam Lacko.

    Přestože od začátku šampionátu zdravotními potížemi zmítaný Adam Lacko ztrácí po první polovině na Jochena Hahna nemalých 57 bodů, naděje na obhajobu umírá poslední. „Buggyra ani Adam už nemusí nikomu nic dokazovat. Všichni snad, ví, že nezávodíme proto, abychom skončili druzí, nebo třetí. Nicméně sport je o vítězích a poražených,“ konstatuje Jan Kalivoda. „Most bereme jako příležitost poděkovat sponzorům a partnerům, pokud udělá Adam body, nejlépe maximálních 60, bude radost o to větší. Štěstí přeje odvážným, připraveným a těm, kdo neztrácí víru.“

    31. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Tahače v polovině. Czech Truck Prix Most se blíží.

    První polovina mistrovství Evropy v závodech okruhových tahačů měla dominantní postavu v Jochenu Hahnovi, nicméně deset vítězů v šestnácti jízdách dokazuje, jak široká je letos špička. Její vyrovnanost slibuje dramatickou podívanou při nadcházející Czech Truck Prix v Mostě o víkendu 1. a 2. září.

    22. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • BUGGYRA VYHLÍŽÍ VRCHOL SEZONY A CHYSTÁ OSLAVY VÝROČÍ ZNAČKY

    Největší motoristická událost roku nejen pro Buggyra Racing tým se nezadržitelně blíží. Poslední prázdninový víkend odstartuje na mosteckém okruhu již 26. ročník Total Czech Truck Prix, kde se úřadující evropský šampion Adam Lacko pokusí před domácím publikem přiblížit vedoucímu Hahnovi. Příští týden také odstartuje Čínský šampionát tahačů, ze kterého by si David Vršecký rád odvezl vítězný hattrick.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Slovakia Ring může být pro vývoj v šampionátu zlomový

    Již tento víkend zamíří jezdci Octavia Cupu na Slovensko, kde na trati nedaleko Orechovej Potoně svedou další dvě bitvy o pohárové body. Okruh, který před osmi lety dostal příznačné jméno Slovakia Ring, se nachází 30 kilometrů jižně od Bratislavy a dlouhodobě se těší velké oblibě jak u fanoušků, tak i u samotných jezdců.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Stovka aut láká do Mostu na Carboniacup

    Již první letošní klání v dubnu Carboniacupu přilákalo do Mostu slušný počet aut a druhé letošní vystoupení čeká jezdce Carboniacupu v Mostě již ve středu 15.8. Hlavní závody jsou na programu od 15,30-18,00h. Celkem se do Mostu sjede stovka účastníků ve čtyřech skupinách.

    15. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Boj o dvojnásobné body očekává Slovakiaring

    Carboniacup se opět přehoupne do druhé poloviny sezóny, a to dvojzávodem na Slovakiaringu, který nedávno hostil FIA ETRC a FIA WTCR. Dvojnásobné body tedy udělají některým jezdcům radost a další budou muset zase kousek toho závodního umu přidat. Trať na Slovensku má skoro 6km, tedy přesně 5922m, pěkné horizonty a rychlé zatáčky. Některým vozům svědčí více, tak uvidíme, komu se povede odvézt dvojnásobný příděl.

    17. 7. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Buggyra chce na Slovensku vyhrát

    Po Itálii, Maďarsku a Německu zavítá tento víkend mistrovství Evropy tahačů podruhé na Slovensko. Na Slovakiaringu lze očekávat, vzhledem k dosavadnímu vývoji šampionátu, tvrdé boje. Doufejme, že se šťastným koncem pro Buggyru.

    12. 7. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Německou premiéru Octavia Cupu uvidí slavná Eurospeedway Lausitz

    Český Most a německá Eurospeedway Lausitz. Jsou to dva naprosto odlišné okruhy, které však spojuje společný fakt, že byly zbudovány na místech, kde byl původně povrchový důl. Zatímco na Mosteckém autodromu se jezdci novodobého Octavia Cupu představili již třikrát, na závody k našim západním sousedům vyrazí úplně poprvé.

    12. 7. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.