Kam za sportem?

  • Všechno nebo nic, takové bude pro korfbalisty letošní finále

    Jedno je jisté - bude to letos nejúspěšnější sezóna pro brněnský korfbal v historii. Po lednovém bronzovém úspěchu na evropském poháru Europa Shield vyhrál tým dospělých základní část nejvyšší korfbalové soutěže a postoupil přímo do jeho finále, které navíc pořádá na domácí půdě už tuto sobotu. K tomu v letošním soutěžním ročníku získal medailová umístění ve všech věkových kategoriích, v nichž se korfbal hraje. Ale tou sladkou tečkou by se stejně měl stát vytoužený mistrovský titul dospělých. Jenže na cestě stojí strašák se jménem KCC Sokol České Budějovice.

    25. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Šlágr dorostenecké ligy - Zbrojovka hostí Spartu

    Zbrojovka hraje v pátek na Dukle, stadion na Srbské ale o víkendu neosiří. Starší dorostenci zde totiž o den později sehrají klíčovou bitvu s tradičním rivalem - pražskou Spartou. Ve šlágru kola jsou v sázce body v honbě za dorosteneckým titulem, který Brno nezískalo od roku 1993!

    24. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Truck Trial pokračuje v Černuci u Slaného

    Soutěžní sezónu otevřeného Mistrovství ČR v Truck trialu v roce 2018 bude pokračovat  o víkendu 28 - 29. Dubna v Černuci u Slaného. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. 

    24. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Brno bude hostit mezinárodní turnaj ve futsalu pro nevidomé

    Brno bude o víkendu 28. a 29. dubna vůbec poprvé hostit zápasy Středoevropské ligy futsalu pro nevidomé. V závěrečném kole se rozhodne o celkovém vítězi 2. ročníku mezinárodní soutěže. Mezi sebou se utkají hráči z pěti týmů a tří zemí. Domácí celek Avoy MU Brno má šanci vybojovat titul v mezinárodní ligové soutěži.

    23. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • FIA Masters F1 se představí v Mostě

    Spoustu zajímavostí nabídne závodní víkend The Most Historic Grand Prix, který mostecký autodrom přivítá ve dnech 22. až 24. června. Po úspěšné loňské premiéře slibuje letošní ročník ještě atraktivnější podívanou. Pořadatelům se totiž podařilo přilákat na sever Čech populární sérii FIA Masters F1, v níž změří síly monoposty formule 1 zlatého věku vyrobené od roku 1966 do roku 1985. Titul v ní obhajuje britský jezdec Max Smith-Hilliard. Letos osedlá vůz Fittipaldi F5A Cosworth, který pilotoval dvojnásobný mistr světa F1 Emerson Fittipaldi. Bude-li tedy Hilliard úspěšný a zopakuje loňský úspěch, vyrovná se brazilské hvězdě, navíc ve voze nesoucí její jméno.

    21. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Offroaďáci v sobotu změří síly v Pístovských mokřadech u Jihlavy

    OffROAD Maraton se podruhé v historii přesouvá do Pístovských mokřadů u Jihlavy. Druhý díl se jede v sobotu 21. dubna. Oproti loňskému roku se trať prodloužila a také nebude mít tolik zatáček. Motorkáři a čtyřkolkáři by si proto měli naplno užít první letošní tříhodinovku, auta klání na pět hodin. Po kratším otevíráku   v Šiklově mlýně se tak projeví zimní příprava a vytrvalost. Do soubojů se tradičně vydají také děti a junioři, kteří čím dál častěji měří síly i se staršími soupeři. Na velké trati bude zajímavé sledovat, zda v roli absolutních lídrů zůstanou motorkář David Matocha a 14letý čtyřkolkář Jan Zderčík, kteří excelovali v úvodním klání. Stejně poutavé bude soupeření bugin. Jejich počet narůstá a v Šiklově mlýně cílovou pásku proťal nováček Quadservis Špak - Vimek Racing Team. Velmi očekávaná je i jízda „velkých“ aut, ze kterých se zatím nejvíce dařilo Broučku Wings teamu, Suzuki Buggy Autocentra Luňák a Suzuki Vitara týmu Taurus.

    19. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup se hlásí na první letošní start v Mostě

    Uplynula zimní přestávka, ve které se jezdci věnovali odpočinku a přípravě techniky a opět se nám hlásí o slovo úvodní podnik sezóny 2018, která je mimochodem už osmá v historii závodů Carboniacupu. Partnerem a garantem pro tento závod se stala firma MK Racing, která je výhradním distributorem závodních pneumatik Hankook pro ČR i SR.

    14. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Autodrom zahájí sezonu nedělní autoshow s bohatým programem

    Už v neděli 25. března přivítá areál mosteckého autodromu návštěvníky při tradičním zahájení nové sezony The Most AUTOSHOW. Čeká je bohatý program s novinkou v podobě soutěže o co nejrychlejší zdolání slalomu mezi kuželi za volantem traktoru. Odstartuje zároveň čtvrtý ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu, do něhož se mohou zapojit v případě zájmu i účastníci populárních volných jízd po dráze vlastním vozem. Celodenní program začíná v 09:00, končí v 18:00 hodin. Vstup a parkování v areálu autodromu je bezplatné.

    24. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Šampionát ADAC GT Masters je novinkou mosteckého autodromu

    Fanoušci rychlých kol a silných výkonných motorů se mohou těšit na další novinku závodního kalendáře mosteckého autodromu. Po úspěšných jednáních s promotérem rozšířil totiž zajímavou a pestrou nabídku o šampionát ADAC GT Masters, prestižní evropský šampionát upravených supersportovních vozů kategorie GT3 se základnou v Německu.

    24. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • OffROAD Maraton 2018 opět startuje v Šiklově mlýně

    První závod 19. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 24. března v Šiklově mlýně na Vysočině. Na závodníky terénních aut, motorek a čtyřkolek čeká oblíbená trať s rychlými i náročnějšími úseky, například každoročně obávanými pařezy v lese. Na další porce kilometrů se těší loňští automobiloví vítězové jednotlivých kategorií RP Interier, Autocentrum Luňák, Wings team a Taurus. Motorku ladí absolutní vítěz v jedné stopě Petr Trávníček (Aroma Gold team), který loni poprvé dosáhl na nejvyšší příčku, stejně jako čtyřkolkář Juraj Varga (Hoffer Quad Racing Team), jemuž se podařilo v dramatickém finále porazit mnohonásobného mistra OffROAD Maratonu Martina Miřejovského. Na českých offroadových tratích změří své síly také dakarští rallye závodníci, například Josef Macháček, Rostislav Plný, Zdeněk Tůma nebo Rudolf Lhotský, který se po vyléčení zranění chystá jezdit na motorce i čtyřkolce. Stejně jako v minulých letech proběhne osm závodů na různých místech České republiky.

    22. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Cykloštafetu na autodromu pořadatelé přesunou na pozdější termín

    Štafetový závod pětičlenných cyklistických týmů na mosteckém závodním okruhu, který se měl původně uskutečnit o Velikonočním termínu 2. dubna, se pojede později. „Premiéru akce, kterou jsme iniciovali jako další počin k nemotoristickým, bezhlučným aktivitám, jsme se rozhodli odložit. Vede nás k tomu vývoj počasí v posledních dnech. Navíc příznivá není ani prognóza na první dubnové dny. Některé týmy nám také oznámily, že prodloužený víkend jejich členové stráví mimo okres. Nový termín hledáme, včas jej oznámíme,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

    20. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • ROLLER COASTER CUP 2018

    A je tady další ročník Roller Coaster Cup 2018 /”RCC”/, soutěž ve sportovním cheerleadingu, která se bude konat 24. 3. 2018 v hale Královka, v Praze na Letné. Pro letošní ročník jsou otevřeny tradiční týmové divize v oblasti Cheer i Performance (dříve označováno jako Dance) ve všech věkových skupinách a řadě nových Levelů. Nově je zařazena věková kategorie Youth a divize pro starší začátečníky Begginer L2, která je vhodná i pro účast soutěžících skupin rodičů. Otevřena je tentokrát i divize Partner Stunt!

    18. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Truck Trial vstupuje do jubilejní 20. sezóny!

    Již 20. soutěžní sezónu v roce 2018 zahajuje Otevřené mistrovství ČR v Truck trialu o víkendu 7 - 8. DubnaMilovicích u Lysé nad Labem. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos z pěti závodů, z nichž ty další se pojedou například v Černuci u Slaného, Kunštátu na Blanensku, Stráži pod Ralskem, Jihlavěa v dalších lokalitách. Některé závody budou obohaceny o účast posádek trialového klub v Německu.  Veškeré termíny závodů, novinky, loňské výsledky a fotogalerie najdete na stránkách www.trucktrial.cz.

    15. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Show OKTAGON ukáže to nejlepší v Ostravě.

    Velký svátek MMA se v sobotu uskuteční ve vyprodané zimní hale v Porubě. V pořadí již pátý galavečer MMA organizace OKTAGON nabídne střet elitních bojovníků z České republiky a Slovenska. Diváci stanice O2 TV Sport se můžou těšit na všechny zápasy z hlavní karty, přímý přenos startuje v sobotu od 20.00 hodin.

    15. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Jezdci ADAC GT Masters se o víkendu seznámí s mosteckým okruhem

    Už o víkendu 17. a 18. března mohou fanoušci sledovat v akci na velkém okruhu mosteckého autodromu účastníky letošního ročníku prestižního evropského šampionátu ADAC GT Masters. Týmy s jezdci v supersportovních vozech přijedou na sever Čech testovat před závodním víkendem, který bude mít v Mostě českou premiéru 27. – 29. dubna jako druhý závod sezony. Vstup do areálu autodromu v době testování od 09:00 do 17:00 s hodinovou polední pauzou od 13:00 do 14:00 hodin je v sobotu i v neděli pro diváky zdarma, navíc na místě pořídí jednodenní vstupenku na dubnový závod s třicetiprocentní slevou.

    12. 3. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.