Kam za sportem?

  • Buggyra v Mostě nastoupí se třemi tahači!

    Přelom měsíců srpna a září se již několik desetiletí tradičně nese ve znamení jedné z největších motoristických akcí na území České republiky Total Czech Truck Prix. Již tento víkend se na Autodromu Most mohou fanoušci těšit na celý tým Buggyra Racing v čele s mistrem Evropy z roku 2017 Adamem Lackem.

    27. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Czech Truck Prix nabídne zajímavé souboje závodních monster

    Adrenalinové souboje mezi nejlepšími jezdci letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) slibuje o nadcházejícím víkendu fanouškům na mosteckém autodromu už 27. ročník prestižního podniku TOTAL Czech Truck Prix. S výjimkou pětinásobného mistra FIA ETRC, Němce Jochena Hahna, který po šestnácti odjetých závodech suverénně vévodí průběžnému pořadí a má tak skvěle nakročeno k šestému titulu, je bodový rozdíl mezi jezdci na špici velmi těsný. Na domácím okruhu se bude chtít vytáhnout zejména Adam Lacko z týmu Buggyra Racing, jemuž zatím patří bronzová příčka. Na druhého Španěla Antonia Albaceteho ztrácí osm bodů, jeden jediný bod jej dělí od čtvrtého Maďara Norberta Kisse.

    26. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • CREAM Bike Čeladná pošesté.

    Pro několik stovek účastníků a nadšenců do horských kol se v sobotu 24. srpna opět otevře areál Základní školy Čeladná, kde se uskuteční již šestý ročník závodu CREAM Bike Čeladná. V letošním roce došlo k mírné úpravě trasy, aby nedošlo k narušení chráněné oblasti. Co se však nemění, je obrovský zájem o tento závod z řad amatérských, ale i profesionálních bikerů. Ve startovní listině opět nechybí úzká MTB špička v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým. V loňském roce se na start závodu postavilo rekordních 800 závodníků. Přepíší tabulky i letos?

    23. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Český korfbalový svaz pořádá Mistrovství Evropy 2019

    Český korfbalový svaz bude ve dnech 15. - 19. října 2019 pořádat Mistrovství Evropy v korfbalu hráčů do 21 let. Tato významná sportovní akce se bude konat v Prostějově
    v hale Reálného Gymnázia, kde své zápasy hraje i extraligové korfbalové družstvo SK RG Prostějov.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Pokus o rekord

    O překonání českého rekordu ve čtyřiadvacetihodinovce na vysokém kole se ze soboty na neděli pokusí na brněnském velodromu loňský mistr Evropy na 100 km a předloňský mistr světa v závodě plášťových kol Dušan Mihel z Uherského Brodu. Šestačtyřicetiletý jezdec v posledních letech zvládl na vysokém kole tři významné cyklistické vrcholy na tratích Paříž-Roubaix, Okolo Flander a Liege-Bastogne-Liege. Český rekord z roku 1997 drží známý Josef Zimovčák výkonem 522 km. Neoficiální světový rekord je 534 km, jehož dosáhl v roce 1995 rakouský velocipedista Manfred Cizek. Mihel odstartuje ke svému pokusu v sobotu v 10 hod.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Vrchol okruhové sezóny na mosteckém okruhu se blíží

    Návštěvníci vrcholné akce každoročního kalendáře mosteckého autodromu, kterou je pod názvem TOTAL Czech Truck Prix evropský šampionát okruhových tahačů (FIA ETRC), se mohou i letos těšit na pestrý a bohatý doprovodný program. Na závodní víkend na přelomu srpna a září fanoušky pozvou sami jezdci, kteří v pátek 30. srpna v podvečer projedou ve svých šestitunových speciálech ulicemi Mostu. Spanilá jízda s cílem na centrálním 1. náměstí pak bude pokračovat hudební produkcí, soutěžemi o vstupenky a rozhovory s jezdci a jejich následnou autogramiádou. O víkendu 31. srpna a 1. září se na autodromu nebudou nudit ani děti, v závěru prázdnin si užijí kolotočové atrakce i novinky, jakými jsou wipe-out nebo air born.

    19. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Na Lausitzringu se v pondělí roztočí kola Carboniacupu

    Carboniacup se přehoupnul do své druhé poloviny sezóny. Lužický okruh, na kterém se pojede 12.8. má i klopené zatáčky, neboť se tam jel i závod IndyCar, ale i technické pasáže, kdy se pojede varianta tratě DTM dlouhá 3,4km závodníky prověří po všech stránkách. Před závodem na Lausitzringu vedou svoje skupiny Nico Dauerer, Martin Hanzl, Michal Vítek a Honza Rieger. Zatím se na závod v Německu přihlásila necelá sedmdesátka vozů.

    11. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Rallye tě pobaví. Vysočina nadchne.

    Krotíš berany, vlaštovky nebo rovná řidítka? Máš nohy chlupaté nebo řádně vyholené? Gravel & MTB Rallye Vysočina je pro každého. Pro tebe! O výsledky tu moc nejde, natož o nějaký stres. Je to výlet krásným krajem s možností hecnout se v rychlostních zkouškách. Ať je co řešit cestou domů.

    1. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Krkonoše Amerikou po čtvrté

    V roce 2019 pro návštěvníky Krkonoš připravili organizátoři již 4. ročník mezinárodního srazu amerických aut a motocyklů na akci jménem Krkonoše Amerikou. Předchozí 3 ročníky byly ukázkou krásy amerických křižníků, kde se mohou účastníci akce pochlubit svou naleštěnou technikou při srazu na náměstí ve Vrchlabí, či spanilé jízdě do Špindlerova Mlýna. I letos připravila parta nadšenců amerických vozů a motocyklů bohatý program, který začíná již v pátek 2. srpna vystoupením hudebníků Ondřeje Rumla a skupiny Grádo Rock. Pro příznivce závodní techniky představí Lukamotorsport svou Corvette, tedy okruhový speciál.

    22. 7. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nürburgring: Okruh Buggyrám zaslíbený

    Po závodech v Misanu, Hungaroringu a Slovakiaringu čeká na nejrychlejší truckery starého kontinentu první vrchol sezóny v podobě víkendu na Nürburgringu. Čtvrtý závodní víkend evropského šampionátu tahačů bude kompletně odvysílán živě na volně dostupném českém televizním kanále. Ve spolupráci s týmem Buggyra Racing se o to postará stanice Sport 5, kterou lze naladit na většině území České republiky.

    19. 7. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Mostecký okruh hostí podruhé Carboniacup se stovkou vozů

    Letos již podruhé se účastníci Carboniacupu podívají na domáci kolbiště do Mostu, kde na fanoušky čeká již 4 závod, sezóna se tak přehoupne do druhé poloviny. V prozatímním celkovém pořadí vede skupinu A Nico Dauerer, B Martin Hanzl, C – MiVi a D pak Honza Rieger.

    16. 7. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Tým Scuderia Praha obhajuje vítězství v závodě 24H Portimao

    Třetí rok po sobě hostí portugalský okruh Autodromo International do Algrave jeden z podniků Hakook 24H holandského promotera agentury Creventic. Závod v Portugalsku je první ze dvou evropských vytrvalostních závodů na 24 hodin, které se letos započítavají do 24H Series Europe i 24H Series Continents. Na startu závodu Hanook 24H Portimao se postaví, letos dosud neporažený, český tým Bohemia Energy Scuderia Praha s vozem Ferrari 488 GT.

    5. 7. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Slovakia Ring 2019: Do třetice všeho dobrého?

    Jako na houpačce se musí cítit po skončení úvodních dvou podniků ME tahačů v Misanu a na Hungaroringu tým Buggyra Racing, který v případě Adama Lacka vsadil na revoluční speciál VK50. Po senzačním vítězství v Misanu totiž přišlo maďarské vystřízlivění. Již o víkendu je na řadě závod na Slovensku.

    4. 7. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Na Hungaroring pro body a vítězství

    Po velmi povedeném vstupu v Misanu čeká na tým Buggyra Racing další výzva v podobě závodu na nepříliš oblíbeném Hungaroringu.

    Nejvyšší ambice

    Přesto podle týmového manažera Jana Kalivody jede Buggyra do Maďarska s ambicemi obhájit vůdčí postavení. „Je pravda, že nás nový speciál VK50 v Misanu příjemně překvapil, stěží můžeme jet do Maďarska s tím, že nechceme vyhrát. Naštěstí časy, kdy Adamovi s Davidem vyhrožovali na Hungaroringu takřka fyzickou likvidací, jsou minulostí,“ vzpomíná Honza na několik let starou záležitost. „Okruh nám sice moc nesedí, ale stejně tak tomu bylo ještě před pár sezónami s Misanem. Začali jsme vyhrávat a teď se tam všichni těšíme.“

    21. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • 24hodinovka aut v Dobřanech startuje už tuto sobotu

    Jeden z nejtěžších závodů terénních aut v Evropě 24hours Offroad maraton startuje v sobotu 22. června poblíž Dobřan u Plzně. Úderem pravého poledne seběhnou ze Šlovického kopce posádky automobilů, které nastartují své speciály a vyrazí vstříc celodennímu boji s technikou, fyzičkou a se štěstím. Síly změří profesionálové i amatéři. Dlouholetí závodníci i ti začínající, pro které je toto dobrodružství dosud největší výzvou. Bugina Andy motors teamu touží obhájit loňské absolutní prvenství. KB System offroad team zabojuje o deváté vítězství v kategorii speciálů nad dva litry. Konkurence je ale letos hodně silná a rychlá. Uvidíme parádní souboje na ostří nože – a hlavně až do konce.

    20. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.