Kam za sportem?

  • Carboniacup jede na Mogyoród ke třetí štaci

    Již třetí letošní klání čeká na účastníky Carboniacupu, který se tak podívá už podruhé do Maďarska, kde poblíž Mogyorógu na velmi známém okruhu Hungaroring okusí zdejší asfalt, který od roku 1986 hostí závody F1. V poslední době se sem přestěhovaly i další závody FIA, třeba zrovna u nás velmi populární závody kamionů. Na 4381m dlouhé trati sice jezdci rekord Michaela Schumachera zřejmě nepřekonají, nicméně se na závody na této velmi známé trati moc těší a přihlášených je zatím okolo 70 vozů, včetně formulí, kde pojedou třeba Chorvati s formulemi Predator. Z domácích jezdců se předvedou Michal Rebreš s Alfou Romeo,  A. Somogyi s VW Golf, nebo Bulhar M. Petkov na Van Diemen RF02.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Superbiky po 6 letech v Brně.

    O víkendu se na brněnský okruh po šesti letech opět vrátí závody mistrovství světa superbiků. Po MOTO GP se jedná o druhou nejprestižnější motocyklovou soutěž, ve které jezdci závodí na sériově vyráběných motocyklech. Pro Ondřeje Ježka, brněnského rodáka a jediného českého zástupce v šampionátu, bude start na domácí půdě důležitý. „Brněnský závod je pro mě v letošní sezóně událostí číslo 1. Těším se na kotel domácích fanoušků na tribuně C. A také na trať, na které jsem začínal. Na minibikové motorce jsem tu jako malý drandil dvakrát týdně. A jsem šťastný, že se teď podařilo superbiky do Brna vrátit,“ říká Ondřej Ježek. Před startem oficiálního programu budou mít příznivci sportovních motocyklů jedinečnou šanci potkat se s Ondrou Ježkem a jeho kolegy, tvořícími světovou superbikovou špičku, na poněkud netradičním místě. Bikeři si to ve čtvrtek rozdají na jet surfech, prknech s motorovým pohonem, na Brněnské přehradě.

    5. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • MotoSurf WorldCup opět v Brně!

    Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Druhý červnový víkend, 7.-9. června, bude město Brno patřit motorsportu a ohňostrojům. Do moravské metropole zavítají hned dva světové šampionáty, jejichž programy se protnou. Na Brněnské přehradě zahájí sezónu 2018 MotoSurf WorldCup – mistrovství světa v motorovém surfingu, kde se na trati mezi bójemi můžeme těšit hned na několik známých osobností. Titul mistra světa v pánské kategorii bude obhajovat závodník Moto3 Jakub Kornfeil a o své první pódium v sérii zabojuje také bývalý hráč New York Rangers Petr Průcha. Mezi ženami bude světovou korunu obhajovat krásná Martina Bravencová, kterou vyzve například sedminásobná mistryně světa vodních skútrů Anya Colley nebo šampionka z roku 2016 – brněnská závodnice Aneta Šacherová. Závodní víkend bude trvat od čtvrtka do soboty, kdy budou vítězové dekorováni v rámci ohňostrojové show STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS v přístavišti na Prýglu. 

    5. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Zažijte atmosféru jako ve filmu Pretty Woman!

    Za koňským pólem není třeba cestovat za oceán, a přesto můžete nedaleko Brna zažít atmosféru, připomínající scény ze slavného filmu Pretty Woman včetně dam v kloboucích a zašlapování drnů na hřišti! To vše na společenském odpoledni v rámci prvního mezinárodního turnaje letošní sezóny v koňském pólu NOE POLO Masters CUP v Březině u Brna, které se na Farmě Noe uskuteční v sobotu 2. června. Zápasy koňského póla začínají od 13 hodin, předchází jim patnáctiminutová ukázka dětského póla, která je součástí turnaje od prvního ročníku v roce 2015.

    30. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • 500+1 kolo na brněnském velodromu

    Pod záštitou společnosti ZEMAKO se ve dnech 25. - 27. 5. 2018 uskuteční na dráze brněnského velodromu etapové cyklistické závody s mezinárodní účastí.

    25. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Octavia Cup na Red Bull Ringu: favorité i nové tváře

    Rakouský okruh Red Bull Ring tento víkend hostí druhý podnik českého okruhového seriálu Octavia Cup.  Startovní listina pro závody poblíž štýrského města Spielberg čítá 14 jezdců. Závodů se zúčastní také všichni čtyři jezdci, kteří na prvním podniku na autodromu v Mostě stanuli na pódiu, tedy T. Pekař, M. Matějovský, P. Fulín jr. a M. Kubů. Nechybí také několik úplně nových tváří.

    18. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Soutěž amatérských jezdců na velkém okruhu pokračuje 23. května

    Již ve středu 23. května, pokračuje oblíbená soutěž amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu. Jezdí se od 16:30 do 18:00 hodin. Novinkou letošního 4. ročníku soutěže je změna pravidel v podobě zavedení sezonního bodového rating systému. Upravené propozice zájemci najdou zde, podrobné informaci o soutěži včetně dalších termínů pak zde. Součástí akce bude i vložený závod o co nejrychlejší zdolání slalomu mezi kuželi za volantem traktoru Zetor.

    17. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Offroaďáci už tuto sobotu změří síly v Janovicích

    Třetí díl OffROAD Maratonu  se  odehraje v sobotu 19. května v Janovicích nad Úhlavou. V klatovském okrese se závodníci na čtyřkolkách a motorkách utkají v tříhodinovce, automobilové posádky v pětihodinovém klání. Starší junioři na dospělé trati odjedou 60 minut a nejmladší offroaďáci si body rozdělí na jednodušším okruhu. Počasí napovídá, že si jezdci zřejmě odpočinou od prachu a své schopnosti prokáží na mokré trati.

    17. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nákladní vozy budou soutěžit ve Stráži pod Ralskem

    Soutěžní sezónu otevřeného Mistrovství ČR v Truck trialu v roce 2018 bude pokračovat  o víkendu 9. A 10. Června  v motokrosovém areálu Luhov u Stráže pod Ralskem.. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos z šesti  závodů, z nichž ty další se pojedou například v  Kunštátu na Blanensku, Jihlavě a v dalších lokalitách.

    15. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • V Mostě diváci uvidí skvosty, například vozy Cooper

    Na exempláře okruhových speciálů, jež se nezapomenutelně zapsaly do historie motoristického sportu, se mohou těšit diváci při závodním víkendu The Most Historic Grand Prix ve dnech 22. až 24. června na mosteckém autodromu. Vedle hlavního závodu šampionátu FIA Masters Historic Formula One, který je přehlídkou monopostů formule 1 zlaté éry této královské disciplíny od konce 60. let do roku 1985, to budou i legendární vozy ostatních zastoupených sérií. FIA Masters Historic Sports Car se pochlubí například speciály Cooper, nazývanými Monaco a King Cobra.

    15. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • MASTERLAN MÍŘÍ DO QUIBERONU

    Dalí závod Flying Phantom Extreme Sailing Series se pojede od 18. do 21. kvtna ve francouzském Quiberonu. Lokalita je pro foilující jachting rychlch katamaránů naprosto ideální. Pes poloostrov proudí moská bríza, ale záliv je chránn ped oceánskmi vlnami. Závodníky opeká 24 rozjídk za 4 dny. To ve bez monosti krtání nejhorích vsledk. Kadá rozjížďka se poítá.

    13. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • CZECH OFFROAD TROPHY 2018 v Bezděkově u Žatce

    Připravuje se další díl série RFC Czech Republic - Central Europe Selection 2018 a to jako CZECH OffROAD TROPHY v Bezděkove u Žatce! 

    13. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Veronika Fenclová bude poprvé po mateřské dovolené závodit

    Tradiční jarní M.B.Keramika Pálavská regata – největší závod olympijských tříd na našem území – se pojede během prodlouženého víkendu 28.–30. 4. na Nových Mlýnech. Pro třídu Laser Radial bude opět mezinárodním mistrovstvím České republiky, třídy Laser Standard, Evropa a Finn pojedou Český pohár. Předpověď slibuje zejména na neděli nádherné jachtařské počasí – slunečno a silný vítr.

    28. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Finální startovka Octavia Cupu pro první závodní víkend

    Český pohárový seriál Octavia Cup má před sebou první závodní víkend sezóny 2018. A hned s trochu nestandardním časovým harmonogramem. Běžné je jet jeden závod v sobotu a druhý v neděli. OC čekají během pátku a soboty tréninky, v sobotu odpoledne pak kvalifikace.  Oba hlavní závody se pojedou v neděli. Dnes už je jasné, jak bude vypadat finální startovní listina. Zajímavou novinkou je, že prvního závodního víkendu se zúčastní také známý český závodník Tomáš Pekař.

    28. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • ADAC GT Masters pokračuje o víkendu na mosteckém autodromu

    Už tento víkend přivítá mostecký autodrom další premiéru. Na úspěšnou loňskou přehlídku historických závodních vozů včetně monopostů formule 1 naváže novinka reprezentující žhavou současnost, prestižní šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters. Závodní víkend The Most Show featuring ADAC GT MASTERS ve dnech 27. až 29. dubna nabídne i další tři vložené série: ADAC TCR Germany, GT4 Central European Cup a Octavia Cup. Diváci se mohou těšit také na již tradiční bohatý a pestrý doprovodný program, jistě si tak přijdou na své.

    26. 4. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.