Motorsport - okruhy

  • Jezdci týmu Mičánek Motorsport uzavřeli úspěšnou sezónu

    Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního podniku ESET Cupu odvážejí všechny tři cenné kovy. Na ten nejcennější dosáhl v posledním závodě Libor Dvořáček. Pořadatelé ESET Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer týmu Jiří Mičánek jr. k nasazení pětice jezdců. Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším týmem celého víkendu.

    15. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Adam Lacko s novým truckem celkově bronzový.

    Zápletka rozřešena. Ve finálovém závodě sezóny 2019 se Buggyra a její pilot Adam Lacko pokusili dosáhnout na celkové druhé místo a obhájit tak stříbrnou pozici z loňského roku. I přes jasné vítezství ve třetím závodě skončil Adam Lacko v celkovém hodnocení na třetí pozici. Dosáhl tak s novým vozem prvního výrazného úspěchu. Oly Janes si prvenství v Grammer Cupu zajistil již první závodní den. Tým Buggyra Racing také může slavit třetí místo v Poháru konstruktérů.






    8. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko v Le Mans jasně ovládl třetí závod

    Úřadující vicemistr Evropy Adam Lacko v neděli v Le Mans opanoval úvodní jízdu a získal pro tým Buggyra Racing další zápis do historie. V průběžném hodnocení stáhl ztrátu na Albaceteho na tři body. Oly Janes má po předposledním podniku FIA ETRC nakročeno k celkovému prvenství v Grammer Cupu. Tým Buggyra také zaznamenal vítězný „treble“!

    30. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vidět Le Mans a vyhrát…

    Zatímco běžná populace hovoří v souvislosti s městem, které je zapotřebí vidět a poté skonat, o Neapoli, v případě okruhových automobilových závodníků padají jména jako Indianapolis a především Le Mans. A právě legendární francouzský okruh přivítá o víkendu nejlepší truckery starého kontinentu.

    27. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA ETRC míří do finále, čeká ji Le Mans a Jarama

    Po polovičních závodech v Mostě, které zapříčinila nepřízeň počasí, se jezdci FIA ETRC vydali na belgickou trať Zolder. 

    Adam Lacko s Buggyrou VK50 v Zolderu sice ani jednou nezvítězil, ale stále zůstává na třetí příčce v Evropě. Na Španěla Albaceteho však ztrácí jen devět bodů, což není moc, pneumatiky jsou hladké, volant kulatý. No ještě si musí dát velký pozor na dotírající Steffi Halm na Ivecu v týmu Gerda Körbera, či Maďara Norbi Kisse s Mercedesem Tankpool 24, kterému sice nevyšel Most, ale v Belgii už získal více bodů, než Lacko. Na Adama potom ztrácejí 21, resp. 22 bodů. 

    24. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carboniacup a druhé letošní klání u Orechovej Potoni

    Na Slovensku se konal již druhý letošní dvojzávod série Carboniacupu, který patří mezi oblíbené závody amatérů, kde se ovšem prohánějí i velmi silné stroje. Novinkou na Slovakiaringu při názvu garanta dne IP STAV Racing Day bylo nasazení nejen slovenských, či maďarských jezdců, ale mezi prototypy skupiny C se poprvé předvedl Michal Paclík s Normou FC20 Honda a při jeho prvním startu si nevedl špatně. Mezi nejrychlejšími áčky nechyběl Rudolf Machánek s Mercedesem AMG GT3 a Lubomír Světinský přivezl mimo Dallary GP2 i Ferrari 430. Slovenský autodrom, to je taková srdcovka, dost rychlé zatáčky, kde se dá jet na plný plyn a jak to všechno dopadlo, na to se teď s Vámi podíváme.

    20. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko psal v Zolderu historii.

    Adam Lacko získal ve třetím závodě v belgickém Zolderu stříbrný pohár, který se pro tým Buggyra rovná historickému milníku. Druhou jízdu z důvodu prasklého kotouče nedokončil. Dále tak v průběžném hodnocení šampionátu zůstává na třetí pozici za dvojicí Hahn, Albacete. Oly Janes dnes zaznamenal desáté a jedenácté místo, a i nadále vládne Grammer Cupu.

    17. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Sandro Zeller vítězí předčasně v Drexler Cupu už po Brně

    V rámci Masaryk Racing days se konal další závod Drexler Automotive F3 Cupu, promotovaný Franzem Wössem, a tak se na startu střední zóny D2 objevily vozy italské, německé, či švýcarské.

    Především italský pohár Topjet 2000 přivedl na start silnou konkurenci. Z českých jezdců uchovával velkou naději na bednové umístění především Tom Bëckhäuser s Dallarou od Franze Wösse.

    13. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA ETCR v Mostě: Vítězství rozebrali Hahn s Reinertem

    Letošní páté kolo truckerského závodění přivedlo pole 19 trucků do severočeského Mostu, který patří návštěvností diváků mezi špičku v Evropě a závodění rychlých těžkotonážníků má v Mostě svou tradici. Lecos by o tom jistě povyprávěl i Frankie Vojtíšek, kterého se však čeští diváci nedočkali. A tak se museli spokojit jen s jedním Čechem a Adam Lacko s Buggyrou se jim doma odvděčil druhým a třetím místem a Buggyra mohla po zásluze slavit.

    7. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Série 24H korunovala Evropské šampiony

    Závodem 24H Barcelona skončila letošní série vytrvalostních závodů Evropského šampionátu. Týmy, jezdci i fandové tak mohli pogratupovat nově korunovaným vítězům a letošním Evropským šampionům ve vytrvalostních závodech automobilů. Zasloužené vítězství si odnášejí Jiří Písařík, Josef Kral a Matteo Malucelli s týmem Bohemia Energy Scuderia Praha, kteří si po získu čtyř vítězství z pěti letošních závodů zajistili tituly mistrů Evropy <span class="ts-alignment-element" id="tgtAlignment_29" data-is-f

    7. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Splní se Míše Dorčíkové sen? Postaví se na start závodů NASCAR?

    Devětadvacetiletá slovenská závodnice a manažerka Michaela Dorčíková má naději za 14 dnů usednout do sedačky závodního speciálu NASCAR. Mělo by se tak stát 22. srpna na německém Hockenheimringu v rámci předposledního víkendu NASCAR Whelen Euro Series. Na konci června se týmy a jezdci z této serie podívali i na mostecký autodrom, kde se jel v pořadí čtvrtý podnik pod názvem OMV MaxxMotion NASCAR Show.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V Barceloně exceloval Lamborghini týmu Barwell Motorsport

    Po mimořádně těžké bitvě v letošním závodě Hankook 24H Barcelna zvítězil Lamborghini Huracán týmu Barwel Motorsport GT3 Evo ve složení Adrian Amstutz / Leonid Machitski / Patrick Kujal / Dennis Lind před vozem týmu Herbert Motorsport Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Sven Müller). Oba vozy kategorie A6-Pro spolu bojovaly více než polovinu závodu a vystřídaly 38x ve vedení. Šachovnicovou vlajku viděl jako první Denis Lind před pronásledovatelem Ralfem Bohnem.

    3. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Klettwitz hostilo další díl Carboniacupu v Německu

    Letošní Carboniacup se přehoupl do druhé poloviny sezóny a tentokrát na jezdce čekal okruh Lausitzring, kde se na klopených zatáčkách zdejšího okruhu u Klettwitz jel kdysi i závod slavné IndyCar. Nově areál okruhu provozuje firma Dekra, jenž ho před časem pro vývoj a testování aut zakoupila. Tentokrát se jako součást Carboniacupu nejela skupina B6, tedy Fiat Abarth 500 Cup se slovenskými jezdci, s těmi se uvidíme až na příštím předposledním letošním závodě na Slovakiaringu. Jezdce při závodech na německé trati trápila především nerovnost tratě a tím vzniklé technické potíže strojů a také unikající olej z některých vozů a tak byly v pohotovosti traťoví komisaři a pro některé jezdce pak závod skončil trochu nešťastně předčasně.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Kamionové závodění má v Mostě letitou tradici

    Od roku 1985 se jezdí Evropský pohár kamionů a v roce 2006 došlo pak ke sloučení závodů do jedné divize. V článku se spolu s Vláďou Rožánkem podíváme na české jezdce, kteří se poprvé podívali do poháru v roce 1987, a to hned s dvojicí Liazů. 
    FIA European Racing Championship začala psát svou historii v roce 1985, když závody nabroušených náklaďáků jezdily tři třídy čmoudících obrů. Jejich první šampióni se tak stali Britové Chapman, Walker a Francouz Baratt. Na začátku závodění tak byly běžně k vidění značky Ford Cargo, Leyland či Renault. Z let 1985-1993, kdy se jezdilo pod patronací šampionátu FIA si připomeňme ještě poněkud zapomenutá jména té doby, a to Švéda Curta Göranssona, jeho krajana Slima Borguda, Brita Steve Parrishe nebo průkopníky závodní značky Sisu Jokki Kalia a Harri Luostarinena, či Němce Gerda Körbera, snad nejdéle jezdícího pilota trucků.

    19. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Interserie v Mostě by oslavila 40 let, trochu smutná sláva!

    Psal se tehdy rok 1970, když si někdo řekl, že založí závodní sérii jménem Interserie, a ta přežila skoro až dodnes. Jedná se o jednu z vůbec nejstarších závodních sérií na kontinentu.
    >> Historické fotografie v článku.

    16. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.