Motorsport - okruhy

  • Buggyra vstupuje do GT3 s Engem a Vršeckým

    Aliance Buggyra Racing a Zero Mileage Lubricants přínáší další ovoce v podobě nové kampaně Buggyra Zero Mileage Racing, zaměřené na závodní kategorii GT3. V nové odnoži Buggyry, jež si dává za cíl se během tří let vypracovat z Čínského GT šampionátu na start 24 hodinovky v Le Mans, usedne za volant Mercedesu Benz AMG GT3 jezdecké trio Tomáš Enge, David Vršecký a Aliyyah Koloc.

    20. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Michal Paclík v zaujetí motorsportem

    V roce 2019 se svitavský pilot stáje M-Racing pustil do své první sezóny a k jeho výkonům na dráze mu dobře sloužil prototyp Norma Honda, tedy sice jen dvoulitrové náčiní, ale nikterak pomalé. Pojďme si s pilotem Michalem Paclíkem trochu popovídat před sezónou 2020.

    9. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Další obětí koronaviru je 12H Monza

    Z důvodu přetrvávajících obav v Itálii byl úvodní podnik Hankook 12H MONZA, který byl plánován ve dnech 27. – 28. Března, odložen na základě vzájemné dohody vedení Autodromo Nazionale Monza a nizozemského promotéra CREVENTIC, organizátora sérií 24H byHankook. Nový termín Hankook 12H MONZA je nyní 10. – 11. července a stane se tak nejspíše čtvrtým podnikem kalendáře 24H SERIES Europe. CREVENTIC i vedení Autodromo souhlasí s tím, že bezpečnost závodníků, fanoušků a veškerého personálu zapojeného do průběhu závodního víkendu zůstává nejvyšší prioritou, a považují to za jeden z hlavních faktorů tohoto rozhodnutí.

    5. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport powered by Buggyra startuje závodní sezónu

    Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra zahájil v uplynulých dnech ostrou přípravu na nadcházející závodní sezónu 2020. Tento pomyslný start obstaral funkční test dvou vozů Lamborghini Huracane ST EVO. Za volant obou vozů se v průběhu testu posadil týmový manager Jiří Mičánek jr.

    5. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Cup odstartuje v květnu a opět pojede v Brně

    Série známá pod jmény Austria F3 Cup a Remus Cup se loni představila pod novým sponzorem firmou Drexler, a tak promotér Franz Woess měl opět pod patronací pěkné pole všemožných formulí od F3, F Renault, či F4. Našincům bývá formulový svět značně vzdálen, protože v ČR se vlastně ani žádná pořádná série monopostů nejezdí, Eset Formula, či FIA Zone se během roku spojuje s ostatními sériemi, aby bylo početnější pole. Českých jezdců tedy v tomto sportu nalezneme pomálu a vítězství ani v Drexler Cupu asi jen tak neuvidíme.

    18. 2. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • The best of Mičánek Motorsport powered by Buggyra 2019!

    Do začátku nové okruhové sezóny zbývá ještě několik měsíců, ale všechny závodní týmy již připravují techniku a formu ladí i jezdci. Zatím si tedy můžeme připomenout nejlepší momenty sezóny 2019 v podání týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra. Podívejte se na jejich video "The best of 2019"  ze sérií FIA Central European Zone a Lamborghini Super Trofeo Europe. 

    27. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mostem to začalo a Špindlem devátá sezóna skončila

    Rok se s rokem sešel a ve Špindlerově Mlýně v hotelu Orea Resort Horal se konalo  slavnostní vyhlášení vítězů Carboniacupu, kterého se opět slovem ujal vždy skvěle naladěný Radek Jirgl. Partnerem večera se stala firma Zeknova, která věnovala absolutnímu vítězi sadu závodních pneumatik dle vlastního výběru, a firma Expres Auto která věnovala další hodnotné ceny. Ručně vyrobené trofeje vítězům jednotlivých tříd a kategorií i absolutním vítězům předávali za pořadatele Petra s Davidem, očima přes objektiv zaznamenávali vše bedlivě Radoslav a Vláďa. Po vyhlášení jsme snědli spoustu dobrého jídla na rautu a pobavili se s přáteli, ale také zasoupeřili na závodním simulátoru až do ranních hodin.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mostecký autodrom přivítá novodobé formule 1

    Skvělou zprávu pro fanoušky motoristického sportu má vedení společnosti AUTODROM MOST. Sezonu 2020 ozdobí divácky velmi atraktivní závodní série, která bude navíc součástí nejprestižnějšího a nejnavštěvovanějšího podniku každoročního kalendáře, evropského šampionátu okruhových tahačů (FIA ETRC) Czech Truck Prix ve dnech 28. až 30. srpna.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Anketa Zlatý volant otevře síň slávy a ocení virtuální závodníky

    V prostoru Cubex v pražských Nuslích proběhne dne 6. února 2020 již 43. ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant, v rámci které jsou každoročně oceněni nejlepší čeští závodníci a motoristické počiny. Účast potvrdilo několik vzácných zahraničních hostů. Čestné ceny za přínos motorsportu si přijedou převzít francouzský pilot F1 Romain Grosjean a legenda motocyklového závodění Giacomo Agostini. „Z jejich účasti máme velkou radost. Aktivní pilot F1 na Zlatém volantu dosud nikdy nebyl. Pan Agostini patří mezi vůbec nejúspěšnější závodníky všech dob,“ hodnotí skladbu VIP hostů zástupkyně pořadatele ankety Jana Svobodová.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra slavila 50 let značky ve velkém stylu!

    První listopadovou neděli se pro fanoušky týmu Buggyra Racing otevřely brány Autodromu Most k netradiční, za to však velkolepé oslavě s názvem The Most Buggyra Speed Festival. A bylo co slavit, během uplynulých pěti desítek let se totiž Buggyra stala značkou z kategorie TOP. Nezpochybnitelným důkazem toho byla, přes proměnlivé počasí, účast téměř dvou a půl tisíce návštěvníků.

    4. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport nebyl v bitvě tří kontinentů jen do počtu

    Stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra absolvovala o uplynulém víkendu závody světového finále Lamborghini Super Trofeo, ve kterých se kromě evropské konkurence postavila také soupeřům z Asie a USA a rozhodně nebyla jenom do počtu. Závěrečné dva závody své debutové sezony v Lamborghini Super Trofeo Europe sice stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra absolvovala již v pátek, tím ale pro brněnský tým závodní víkend na okruhu v Jerezu neskončil. V sobotu a neděli totiž byla v Andalusii na programu dvojice světových finále. Zde se parta Jiřího Mičánka nepostavila pouze soupeřům z Evropy, ale rovněž oponentům z asijského a amerického šampionátu těchto závodů.

    31. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport powered by Buggyra úspěšný na okruhu v Jerezu

    Ve španělském Jerezu v pátek vyvrcholila závěrečnými závody letošní sezona evropského šampionátu Lamborghini Super Trofeo. Jezdům stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra se v závěrečných dvou závodech letošní sezony evropské série podařilo nasbírat celkem 16 bodů.

    28. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Automotive F3 Cup zakončil v Maďarsku

    Formulový pohár, dříve známější pod názvy Austria F3 Cup, či Remus Cup zakončil svou premiérovou sezónu pod novým sponzorem a v poli F3 a F Renault se v sezóně objevili v Mostě i Brně české tváře. 

    22. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Grandfinále Carboniacupu jak se patří v Mostě

    Okruhový Carboniacup odjel finále již své deváté sezóny ve velkém stylu na autodromu v Mostě, kam se letos vydal již potřetí. Účast závodníků zahřála na srdci nejednoho fanouška rychlých kol, kteří viděli jak cestovní a GT vozy, spaceiály a prototypy, ale také formulové monoposty. Přijeli mladí, vyježdění harcovníci, ale i pravidelní účastníci, ve velké konkurenci měli diváci na co koukat. Celkem 115 jezdců uzavřelo posledním závodem letošní sezónu, která byla velmi úspěšná, ale o tom až příště. Partner a garant závodu Rexonix vložil sponzorské peníze do letos posledního závodu, závod nesl tedy jeho jméno. Tak jako každoročně vítěze oceníme na společném slavnostním vyhlášení sezóny.

    20. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jezdci týmu Mičánek Motorsport uzavřeli úspěšnou sezónu

    Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního podniku ESET Cupu odvážejí všechny tři cenné kovy. Na ten nejcennější dosáhl v posledním závodě Libor Dvořáček. Pořadatelé ESET Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer týmu Jiří Mičánek jr. k nasazení pětice jezdců. Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším týmem celého víkendu.

    15. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.