Voda a jachting

  • Loď BOHEMIA PRAHA DEBRA zvítězila na Maltě

    Poprvé v padesátileté historii v současnosti největší středomořské regaty Rolex Middle Sea Race zvítězila v handicapu ORC a brala stříbro v handicapu IRC česká loď Beneteau Figaro II BOHEMIA PRAHA DEBRA Pavla Štolby, kterou vedl zkušený profesionál Milan Koláček. České týmy, zejména HÉBÉ a TŘI SESTRY se závodu na Maltě účastní pravidelně již spoustu let. Za sebou mají mnohá pódiová umístění i vítězství ve skupinách, ale ještě nikdy žádný český tým celkově nevyhrál. Letos bylo na startu hned pět českých lodí.

    28. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • 22. Česká námořní rallye určila mistry ČR one-design

    V Chorvatsku skončilo mistrovství ČR v námořním jachtingu – one design. Na České námořní rallye se v pátek odjely dvě rozjížďky, které rozhodly o pořadí na medailových místech a samozřejmě i o mistru České republiky one-design. 

    21. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry

    Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry a na olympijské hry do Tokia už nepojede. „Chtěla bych oficiálně oznámit ukončení reprezentační kariéry, a to z rodinných důvodů. Příští rok nejsem schopna z časových důvodů naplánovat smysluplnou sezonu, a tak jsem se rozhodla skončit s vrcholovým jachtingem a uvolnit místo někomu jinému. Chtěla bych poděkovat Českému svazu jachtingu za dlouholetou podporu. Bez této podpory bych nebyla schopna zajíždět dobré výsledky. Moc si toho vážím a děkuji,“ napsala Veronika Kozelská Fenclová v oficiálním dopise pro Výkonný výbor ČSJ.

    20. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jubilejní Rolex Middle Sea Race s pětinásobnou českou účastí

    Rolex Middle Sea Race slaví kulatých 50 let. Slavný závod odstartuje v 11 hodin v sobotu 20. října na Maltě. Ale již zítra je na programu Coastal Race. Přihlášených je rekordních 149 lodí ze 30 zemí a mezi nimi pět českých.

    17. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionik Viktor Teplý vicemistrem Evropy ve třídě D-one!

    Olympionik Viktor Teplý (účastník dvou olympiád v Londýně a v Riu) z Jachtklubu Brno se stal vicemistrem Evropy ve třídě D-one. Od 20. do 23. 9. se v italské Santa Margheritě Ligure konalo mistrovství Evropy ve třídě D-One. Odjelo se osm rozjížděk. Jezdilo se převážně ve slabším větru 5–8 uzlů.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Dvě stříbrné medaile pro český námořní jachting

    Češi si z mistrovství Evropy ORC, které se konalo minulý týden v kyperském Limassolu, vezou hned dvě stříbrné medaile!

    18. 9. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý mistrem světa do 23 let

    Ondřej Teplý se stal juniorským mistrem světa ve třídě Finn. Dnes už se pro nedostatek větru nezávodilo. Mistrovství světla v olympijské třídě Finn do 23 let se konalo ve slovinském Koperu. Ondřej Teplý si v závodě počínal velmi zkušeně a od prvního dne se držel na čele. 

    31. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý na mistrovství světa do 23 let stále v čele

    Dnes je poslední den mistrovství světa olympijské třídy Finn do 23 let, které začalo v pondělí 27. srpna ve slovinském Koperu. Ondřej Teplý si v závodě počíná velmi zkušeně a od prvního dne se drží na čele. Ve Slovinsku vládne po celou dobu horké slunečné počasí se slabším větrem. „Když se odpoledne vybudují mraky nad pevninou, přijde sea breeze, která není moc silná. Hodně záleží na startu, protože je potřeba hned točit doleva. Když se nepovede start, je těžké dojet na první bójku vpředu. Můj nejbližší soupeř Španěl Joan Cardona na startech hodně riskuje a zatím mu to vychází. Já startuji více na jistotu, volím konzervativní taktiku a díky tomu, že mám skvělou rychlost na zadní vítr se mi daří vždy dotáhnout,“ popisuje Ondra dosavadní průběh závodu.

    31. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý vede na mistrovství světa do 23 let

    V pondělí začalo ve slovinském Koperu mistrovství světa do 23 let v olympijské lodní třídě Finn. V první rozjížďce dojel Ondřej Teplý na třetím místě, ve druhé jízdě skončil druhý. V součtu to ovšem znamená průběžné vedení. „Dnes byly hodně proměnlivé podmínky, a většina závodníků nezajela obě rozjížďky dobře, což mně se podařilo. Je to vynikající začátek,“ pochvaloval si Ondra. „Zítra by měla přijít sea breeze, takže stabilnější vítr,“ věří. Závodit se bude až do pátku 31. srpna. Ondřej Teplý byl předloni v tomto závodě stříbrný, vloni skončil sedmý. Úspěšně ovšem reprezentuje i v seniorské kategorii, na světovém poháru na jaře v Hyeres skončil šestý, na nedávném mistrovství světa v dánském Aarhusu mu kvalifikace na olympijské hry do Tokia sice unikla, příležitost se kvalifikovat bude mít ještě v příštím roce.

    28. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Česká radost FD na Achensee!

    Nádherné vysokohorské jezero Achensee hostilo v termínu 17.–19. 8. 2018 Mezinárodní mistrovství Rakouska a díky vhodné volbě termínu se na startu sešla výborná konkurence 37 lodí ze 6 států včetně loňských vicemistrů světa.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Vstupenka do Tokia unikla jen těsně

    Od 2. srpna se v dánském Aarhusu konal nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které bylo zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Tokiu. Česká republika zatím bohužel žádné místo nezískala.

    13. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý bojuje o kvalifikaci do Tokia

    Ve čtvrtek byly na programu první dvě rozjížďky ve třídách 470 a Finn. Po dlouhém čekání na vítr se nakonec plánované rozjížďky podařilo odjet pouze ve třídě 470 ženy, muži a Finni stihli v každé skupině třídě pouze jednu. Ve třídě Finn totiž závodí 90 lodí, které jsou rozděleny po 45 na dvě skupiny. Nejčastěji opakovaná slova, která byla slyšet na břehu, když se závodníci vrátili z vody byla: "shifty", "tricky" a "lucky". Naši jachtaři dnes štěstí zrovna neměli. Ondřej Teplý dojel na 24. místě ve skupině, což znamenalo 47. místo.

    4. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Kdo bude bojovat o olympiádu v Tokiu?

    Od 2. do 12. srpna se v dánském Aarhusu pojede nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Tokiu. Kdo bude naši zemi reprezentovat v závodě, po kterém už může Česká republika mít jisté místo v některé z deseti kategorií, v nichž se budou v Tokiu rozdělovat medaile? Nejsilnější účast v historii, tak se dá krátce shrnout, jak bude vypadat česká výprava. Bude mít kolem 40 členů, z toho 19 závodníků, a ČR tak obsadí kromě kategorií 470 muži a 49er muži všechny lodní třídy včetně premiérového ukázkového kiteboardingu. Team leaderem bude předseda Českého svazu jachtingu Karel Bauer, chybět nebudou fyzioterapeuti a samozřejmě trenéři. Vlajkonošem výpravy bude na zahajovacím ceremoniálu Veronika Kozelská Fenclová.

    24. 7. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Barceloně se Masterplan týmu nedařilo

    Plzenští jachtaři týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnili 3. závodu letošní Flying Phantom Series na extrémních létajících katamaránech. Podmínky byly po celou dobu závodu naprosto skvělé a za čtyři dny se podařilo odjet celkem 22 rozjížděk. Kosatník týmu se ale potýká s dlouhodobými zdravotními problémy a to se bohužel podepsalo na výsledku. Milan měl problémy s dýcháním již během tréninku, ale naplno se to projevilo až v úvodním dnu regaty. Po třech rozjížďkách musel nakonec tým odstoupit a do dalších třech soubojů již nenastoupil. Tak velká ztráta se již prakticky nedá dohnat a zdravotní handicap se projevoval i v dalších dnech. MASTERLAN měl tentokrát skvělé starty a často se pohyboval v úvodu na špici závodu, ale fyzicky náročné manévry tým postupně téměř vždy odsunuly až na konec flotily. 

    20. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tým Captain Candy ovládl MotoSurf WorldCup v Brně

    Nový tým do nové sezóny a hned dvojité umístění na příčkách nejvyšších. Řeč je o nově vzniklém týmu Captain Candy, který založila úřadující mistryně světa v motorovém surfování Martina Bravencová, která sama závodí v kategorii žen. Po jejím boku pak mezi pány startuje mladý talent Lukáš Záhorský a toto složení má, zdá se, obrovskou sílu.

    10. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.