Motorsport - Offroad a rally

  • Tomeček se zapsal do historie, AFRICA ECO RACE 2022 je v cíli

    Tomáš Tomeček a celý Promet/Czechoslovak Group tým se raduje. Oranžová stoprocentní Tatra 815 v rámci Africa Eco Race dorazila z Monaka přes Maroko, Mauritánii až do Dakaru v Senegalu. Na prvním místě mezi kamiony. Tomáš Tomeček se stal historicky prvním sólo jezdcem bez posádky, který na dálkové rally zvítězil v kategorii kamionů.

  • Africa Eco Race je v polovině a 100% Tatra se drží nejlepších

    Promet/Czechoslovak Group Team s Tomášem Tomečkem a jeho 100% Tatrou v úterý 18. října ráno vstoupil na marockou půdu. Dobrodružství s názvem Africa Eco Race 2022 právě začalo naostro! Na účastníky dálkové pouštní rally čekala první etapa z přístavu Nador do Bousaid.

  • Tomáš Tomeček se s Tatrami vrací do Afriky

    Promet/Czechoslovak Group Team v čele s Tomášem Tomečkem se postaví na start dálkového pouštního závodu Africa Eco Race. Protřelý dakarák, v civilním životě testovací jezdec kopřivnické Tatry, počtvrté v řadě pojede coby jednočlenná posádka v kabině oranžové Tatry 815. Dvanáctietapový závod se uskuteční v uskuteční v termínu 18. – 30. října 2022.

  • Nikodém, Florián a pohár národů v českých rukou

    ME v autokrosu letos zavítalo do Nové Paky a do Přerova a sezóna rychlých bugin skončila ve španělské Mollerusse.

  • Macík vyhrál Rallye du Maroc.

    Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda, v barvách týmu Big Shock! Racing, vyhráli Rallye du Maroc. Domů si vezou také 3 etapová vítězství. Jejich Čenda, nový vůz sestrojený vývojáři sedlčanského týmu MM Technology, dostal nakládačku, jakou potřeboval. Všechny dětské nemoci nového kamionu se dařilo zvládnout, zejména díky skvělým výkonům sedlčanských mechaniků. 

  • Macík v novém speciálu boduje na Rallye du Maroc.

    Martin Macík, pilot týmu Big Shock! Racing, po čtyřech závodních dnech Rallye du Maroc zatím drží 1. celkovou pozici před Keesem Koolenem. Oba závodníci jedou v kamionech od sedlčanských MM Technology. Macíkova posádka současně úspěšně pokračuje v testování limitů nového závodního speciálu pojmenovaného Čenda. Už společně stihli zažít spoustu nečekaných situací. 

  • Macík otestuje nový kamion na Rallye du Maroc.

    Jakmile byly na čerstvě sestrojeném závodním speciálu pilota Martina Macíka dotaženy poslední šroubky, mechanici kamion naložili na podval a vydali se na cestu směr Agadir. Už 1. října tu odstartuje náročný šestidenní závod Rallye du Maroc a posádka týmu Big Shock! Racing v novém závoďáku nebude chybět. Martin Macík se těší na svou první jízdu v Čendovi, jak svůj kamion prozatím pojmenoval. Zdolají společně přes 2300 kilometrů rozprostřených do 6 drsných etap plných kamení a písku. Lepší test si pro svůj nový stroj nemohl přát. 

  • FIA ETRC 24 Heures Camions znamená titul pro Kisse

    Letos v Goodyear FIA ETRC prostě na maďarského závodníka nikdo nemá, a tak závodem ve Francii předčasně oslavil titul evropského šampiona už poněkolikáté. Adam Lacko zůstává čtvrtý.

  • Macíkův nový kamion pro Dakar 2023 vyjel z dílen

    Pilot kamionu Martin Macík poprvé nastartoval svůj nový speciál pro Rallye Dakar 2023. Vůz je podle kabiny IVECO Powerstar, pod kapotou se však skrývá důmyslný stroj, který v žádném sériově vyráběném autě nenajdete. Vychází z 20letého vývoje šéfa týmu MM Technology Martina Macíka staršího. Jeho stavba trvala přibližně 6 měsíců. Technické novinky napomohou, aby byl maximálně pohodlný, a přitom dokázal snést zběsilou dakarskou jízdu. V sedlčanských dílnách přitom vznikly dva totožné kamiony. Jejich, zatím pracovní, jména jsou Čenda a Jenda. Martin Macík s Čendou odjíždí na ostrý test v rámci Rallye du Maroc.  

  • VALTR SI BAJU POLAND UŽIL

    Čtyři měsíce před startem Rallye Dakar absolvoval tým TATRA Buggyra ZM Racing třídenní ostrý test na soutěži Baja Poland. Jaroslav Valtr za volantem Tatry Phoenix na podniku konaném v tradiční lokaci v okolí Drawska na severozápadu země vyzkoušel k plné spokojenosti nové komponenty závodního kamionu.

  • BUGGYRA POKRAČUJE V OSTRÉ PŘÍPRAVĚ NA DAKAR.

    Do startu Rallye Dakar chybějí čtyři měsíce, takže není divu, že přípravy týmu TATRA Buggyra ZM Racing nabírají plných obrátek. Ostrý test nových komponentů Tatry Phoenix proběhne od pátku do neděle v soutěži Baja Poland v tradiční lokaci v okolí Drawska na severozápadu země. Pro fanoušky může znít jméno pilota jako překvapení, Tatru bude totiž řídit Jaroslav Valtr.

  • Aleš Jirásek je po Rally Bohemia spokojený

    Dříve známý okruhový závodník Aleš Jirásek přesedlal do rally speciálu a se spolujezdcem Petrem Machů si na Škodě Fábii Rally 2 vyjeli krásné celkové 6. místo v okolí Mladé Boleslavi.

  • Vrchlabský zámecký park a náměstí i letos hostily americké vozy

    Sedmý ročník Krkonoše Amerikou zavítal opět na náměstí T.G. Masaryka a po roční pauze, způsobené opravou silnic, se sem zase americké vozy a motocykly vrátily.

  • Macík v liazce veze bronz z Baja Aragon

    Pilot Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a palubním mechanikem Davidem Švandou absolvovali závod Baja Aragon v legendárním kamionu LIAZ, pojmenovaném Franta. I ve starším modelu závodního vozu, který nemá automatickou převodovku, se sehrané posádce podařilo v náročném španělském závodě vyhrát dvě etapy a v celkovém pořadí vybojovat cenné 3. místo. Další ostré kilometry čekají na závodníky týmu Big Shock! Racing během říjnové Rallye du Maroc, kde se poprvé představí v novém voze. Ten právě teď vzniká v dílnách sedlčanského centra MM Technology.

  • Martina Macíka čeká další výzva

    Pilot Martin Macík se svou posádkou už 22. července odstartuje do Baja Aragon – třídenní rally, která je tradičně součástí jeho přípravy na Dakar. Tentokrát však překvapí volbou závodního stroje. Na start se totiž postaví v legendárním Frantovi, kamionu značky LIAZ, se kterým se na Rallye Dakar 2018 umístil na 5. místě. Martinův nový speciál pro nadcházející ročník Dakaru právě teď staví mechanici v dílnách MM Technology. A tak se do hry vrací Franta. Liazka je však, oproti nově vyvíjenému vozu, o dvě generace starším a méně pohodlným modelem – nemá automatickou převodovku ani „čumák“. 


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.