Motorsport - Offroad a rally

  • A přišel čas závodit...

    Macík byl v prologu nejrychlejší. Bude otvírat trať Dakaru. Martin Prokop odstartoval do svého osmého Dakaru a po prologu je jedenáctý.

  • Shakedown české posádky správně rozehřál

    Přípravy Instaforex Loprais Teamu, Buggyra ZM Racing i MM Technology týmu  na Dakar 2023 vrcholí. Do oficiálního startu pětačtyřicátého ročníku nejslavnější maratonské rally světa zbývají už jen poslední desítky hodin.

  • Macík a Čenda bivakují na pláži

    Fanoušci Rallye Dakar ožívají, čeští závodníci už jsou v Saúdské Arábii, první dakarský bivak u moře se začíná rychle plnit. Všichni se těší na silvestrovskou sobotu, kdy odstartuje prolog 45. ročníku legendárního dálkového závodu. Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a palubní mechanik David Švanda, doprovázení ostřílenými členy týmu MM Technology, se hned po středečním příletu do Yanbu pustili do příprav. Vyzvedli z přístavu Čendu, svůj nový závodní kamion, který se na Dakar plavil lodí, i další závodní a doprovodné vozy, přesunuli se do bivaku a pustili se do práce. Během dvou dnů, zbývajících do startu Dakaru 2023, je třeba ještě pár věcí stihnout. Co teď na závodníky a jejich týmy čeká?    

  • Buggyra na poslední chvíli vrací Macháčka za volant

    Pouhých několik dní před startem Rally Dakar musel udělat tým Buggyra ZM Racing změnu v sestavě posádek kategorie T3 Lehkých prototypů. Zdravotně indisponovanou Yasmeen Koloc, která se chystala na svůj debut, nahradí doyen dálkových soutěží Josef Macháček. Legendu rallye čeká na Dakaru jubilejní dvacátý start.

  • Co podle Macíka rozhodne Dakar 2023?

    Do startu 45. ročníku Rallye Dakar zbývají 3 týdny. Pořadatelé odtajnili trasu a napumpovali tak první dakarský adrenalin do žil závodníků i jejich fanoušků. Posádka týmu MM Technology ve složení pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda je připravena. Jejich kamion Čenda se vydá na trať dlouhou přes 8500 km (z nichž bude přibližně 4700 měřených) jako jedno z 455 závodních vozidel. 

  • TŘI KAMIONY JSOU VÍC NEŽ DVA.

    Tým Tatra Buggyra ZM Racing nasadí v hlavní soutěži Rally Dakar tří kamiony. Znamená to, že se po Jaroslavu Valtrovi hlásí další navrátilec: Tatru bude po roční pauze pilotovat opět Martin Šoltys.

  • Mise za misí Tomáše Tomečka

    Tomáš Tomeček potřetí v řadě vyráží do Saúdské Arábie na Dakar Rally, aby tam se svou Tatrou 815 pracoval jako rychlá asistence pro Can-Amy špičkového mezinárodního týmu South Racing. Přitom zcela nedávno, v říjnu, sólo jízdou v kabině Tatry dokázal zvítězit v kategorii kamionů na Africa Eco Race a na přípravu vozu na další misi měl jen několik týdnů.

  • ALIYYAH KOLOC BUDE V DUBAJI BOJOVAT O TITUL

    Příprava na dakarský debut může přinést pilotce týmu Buggyra ZM Racing Aliyyah Koloc úspěch. Závodnice bude na soutěži Dubai International Baja bojovat o titul šampionky Poháru FIA Středního východu v cross-country bajas.

  • Macíkův Čenda už se plaví na Dakar.

    Rallye Dakar 2023 se rozjíždí. Nový kamion pilota Martina Macíka, pojmenovaný Čenda, v Marseille úspěšně prošel technickými přejímkami a spolu s dalšími závodními i doprovodnými vozy vyplouvá ke břehům Saúdské Arábie. Na zadní kapotě má speciální design, o nějž se postarali fanoušci. Míří vstříc jednomu z nejnáročnějších Dakarů, který jsme za poslední léta zažili. Organizátoři potvrdili, že jeho trasa povede dosud neobjevenými dunami Pusté končiny, v nichž se odehraje i maratonská etapa. Co na nově odhalené informace říká Martin Macík?      

  • Aliyyah Koloc v přípravě na Dakar bojovala v Saudi Baja – Hail

    Aliyyah Koloc z týmu Bugygra ZM Racing vybojovala během přípravy na svůj debut na Rallye Dakar 2023 další výborný výsledek. Na saúdskoarabské soutěží Saudi Baja – Hail obsadila za volantem speciálu Can – AM DV21 celkově páté místo. Vyhrála hodnocení Poháru FIA Středního východu v cross-country bajas, čímž si pojistila průběžné vedení. Navíc ve své kategorii prototypů T3 skončila druhá, když dokázala porazit většinu účastníků Světového poháru.

  • Co vše je potřeba stihnout do startu Dakaru 2023?

    Do startu Rallye Dakar zbývá 7 týdnů. Pilot kamionu Martin Macík se připravuje na svou 11. účast. Organizátoři slibují obtížnější a extrémnější závod, než byly ty předchozí. Jeho trasa dakarskou karavanu povede z pláží Rudého moře do zrádných horských terénů a také přes neprozkoumané duny Pusté končiny, jedné z nejrozlehlejších pouští světa, kde by závodníci měli strávit tři perné dny. 

  • Martin Macík představil svůj plán pro Dakar 2023

    Pilot Martin Macík míří na svůj 11. Dakar, který bude v mnoha ohledech jiný než ty předchozí. Na trať vyjede v novém kamionu pojmenovaném Čenda. Poprvé společně startovali na nedávné Rallye du Maroc a vyhráli. Na Dakaru 2023 Macíkův speciál po 11 letech, na počest nového generálního sponzora, změní barvy – bude oranžovo černý. Martin se současně na start lednové Rallye Dakar postaví jako tovární jezdec rodinné značky MM Technology, pod kterou s tátou vyvíjejí, stavějí a servisují závodní kamiony.

  • JAROSLAV VALTR SE VRACÍ DO DAKARSKÉ TATRY

    Rally Dakar se nezadržitelně blíží a tým Buggyra se přihlásil s přestupovou novinkou. Po 7 letech se vrací do týmu Buggyra a zároveň do vozu, se kterým dosáhl na Dakaru svého dosud nejlepšího umístění, zkušený dakarský závodník Jaroslav Valtr, pro kterého to bude zároveň sedmá účast a cíle si klade nemalé.

  • Tomečkovi se rýsuje zajímavá odměna

    Tisková konference Tomáše Tomečka a Promet/Czechoslovak Group týmu po návratu z Africa Eco Race 2022 se konala ve čtvrtek 3. listopadu v salónku Autoklubu České republiky. Tomáš Tomeček jako jediný na světě vedle sebe v kamionu nepotřebuje navigátora, aby těžký etapový závod zvládl až do cíle v Dakaru.

  • Sám v kabině kamionu dojel až do Dakaru - a vyhrál

    Tomáš Tomeček, testovací jezdec Tatry a člen závodního týmu Promet/Czechoslovak Group, úspěšně absolvoval 11. start na Africa Eco Race a dohromady 27. dakarský závod v roli závodníka nebo rychlé asistence. Náročnější cestu, než volí, si lze stěží představit. 


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.