Motorsport - motocykly

  • Je to úplně jiné… říká Jakub Kornfeil

    Dva závodní víkendy v řadě má za sebou Jakub Kornfeil, co by stálý účastník kompletního šampionátu třídy MotoE pod hlavičkou MotoGP. A mezitím co ten první byl určený zvykání si na zcela nové prostředí, tak v tom druhém si český jezdec již připsal na své konto první bodový zisk za 12.místo.

    30. 7. 2020 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Co dělá Kuba Kornfeil?

    Na konci loňské sezóny Jakub Kornfeil ukončil kariéru závodního jezdce. Po nepovedené sezóně v Moto 3 ohlásil konec závodění. Žádné úvahy o přestupu do jiných kategorií, žádné kličky. Prostě konec. 

    4. 6. 2020 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Ondřej Ježek na Ducati si užil závod v Sepangu

    Český závodník Ondřej Ježek v barvách týmu ERC Endurance v Sepangu úspěšně naskočil do druhého závodu MS vytrvalostních motocyklových závodů EWC. Společnost mu během malajské 8hodinovky dělali zkušení týmoví kolegové Louis Rossi a Randy De Puniet. A Ondřej zvládl svůj první start v novém dresu naprosto s přehledem, když svým perfektním výkonem pomohl týmu dostat se do TOP 10. „Na jízdu s Ducati jsem se hodně těšil, mám s touto značkou spojené fajn zážitky. A i dneska se mi jelo jako za starých dobrých časů. Zase jsem si užíval závod,“ říká Ondřej Ježek. Výsledek je obdivuhodný i s přihlédnutím k faktu, že tým ERC Endurance vyjel na závodní okruh s motocyklem Ducati vůbec poprvé. A právě v Sepangu bylo třeba vychytat všechny mouchy. I přesto se podařilo na první pokus dostat Ducati do TOP 10 EWC, navíc ve značně komplikovaných podmínkách deštivé soboty, která 8hodinový závod zkrátila na 3 hodiny. 

    15. 12. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Ondřej Ježek na Ducati ve vytrvalostním MS motocyklů

    Ondřej Ježek se vrací do světa vytrvalostních motocyklových závodů a od 14. prosince se stane posilou týmu ERC Endurance Ducati v rámci 8hodinovky v Sepangu v Malajsii. „První závod sezóny jsem vynechal, protože jsem ještě neměl dořešené angažmá, ale od října mám podepsanou smlouvu a moc se těším na týmovou spolupráci a na své kolegy Louise Rossiho a Randy De Punieta,“ říká Ondra Ježek. Radost má také z čerstvé novinky. Jeho tým po prvním závodě aktuální sezóny FIM EWC 2019/2020 změní značku motocyklu a nově pojede na stoji Ducati s tovární podporou. Ježek právě s Ducati v letech 2012 až 2015 zaznamenal své nejlepší výsledky, když bojoval o titul vítěze Světového poháru Superstock 1000. Současně se tak Ondřej vrací ke spolupracovníkům, se kterými už se léta zná a má velmi dobré vztahy.

    6. 12. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Zlatá řídítka pro nejlepší motocyklové závodníky již počtrnácté.

    Ručně vyrobenou trofej v podobě motocyklového jezdce si již počtrnácté z pódia odnese nejlepší český motocyklový závodník. Stane se tak 6. února v pražském prostoru Cubex na galavečeru Zlatý volant. O vítězi rozhodne i tentokrát ze dvou třetin odborná porota složená z novinářů a z jedné třetiny široká veřejnost. Čestnou trofej Zlatých řídítek za celoživotní přínos motorsportu si z rodné Itálie do Prahy přijede převzít žijící legenda a patnáctinásobný mistr světa silničních motocyklů Giacomo Agostini. 

    28. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Bod a trofej na závěr sezóny

    Ani veterán kategorie Moto3, jímž Jakub Kornfeil bezesporu je, nepamatuje tak hektický poslední závod sezóny, jakým bezesporu byl ten víkendový ve Valencii. Jakuba Kornfeila čekal, letos téměř tradičně, start do závodu ze zadních pozic. Chtěl tedy zabojovat v závodě, a doufat že z toho i s trochou štěstí bude uspokojivý výsledek na závěr sezóny 2019. 

    18. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Smutek Jakuba Kornfeila po Sepangu

    Jakub Kornfeil v malajské Grand Prix na okruhu v Sepangu měl ke spokojenosti daleko. Ačkoliv si žádný bod do tabulky šampionátu nepřipsal, mohl si aspoň postesknout, že to nakonec tak špatné přeci jen nebylo. Z konce startovního roštu o bodový výsledek minimálně bojoval a to, že v posledním kole o ně přišel, to se tak prostě při závodech stane. Sedmnácté místo není výsledek s nímž by měl být spokojený, ovšem stále ještě přijatelnější, než trápení z předešlých tréninkových dnů. 

    5. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Jeden australský bod je málo.

    Na startovním roštu GP Austrálie stál Jakub Kornfeil díky penalizaci z předešlého závodu v Japonsku a nevydařené kvalifikaci, až na 28.místě. Z takového místa je sice na Phillip Islandu vidět moře, dokonce dohlédnete i na čelní řady startovního pole, ale k dalším bodům do tabulky světového šampionátu je to při současné vyrovnanosti startovního pole hodně daleko. Český jezdec však svůj boj nevzdal a s pomoci výpadků soupeřů se postupně posouval výsledkově výše. Nakonec si ten poslední udělovaný bod za patnácté místo v cíli na své letošní konto připsal.

    30. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Kornfeilův rychlý konec v GP Japonska

    Tak rychle jak závod třídy Moto3 začal, tak i velmi rychle pro Jakuba Kornfeila skončil. Český jezdec se v japonském Motegi chtěl ze sedmé startovní pozice poprat o co nejlepší výsledek. Bohužel již v úvodním kole závodu, tedy ve čtvrté zatáčce havaroval. Podklouznutí předního kola nedokázal zabránit a nezaviněně sebou smetl i Španěla Gabriele Rodriga. 

    23. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Thajské utrpení Jakuba Kornfeila

    Do prvního ze čtveřice zámořských závodů, Velké ceny Thajska na okruhu v Buriramu, startoval Jakub Kornfeil až z předposlední řady startovního roštu, kde mu dělal společnost Jihoafričan Darryn Binder, ale také druhý český jezdec ve startovním poli a zároveň týmový kolega Filip Salač. Oba dva čeští jezdci závodící za stáj Redox PrűstelGP sice postoupili do druhé části sobotní kvalifikace, ale jejich vybojované pozice, tedy v Jakubově případě místo patnácté, bylo penalizací z pátečního prvního volného tréninku posunuto o 12 pozic na gridu zpět.

    7. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Matyáš Pálka boduje v italském šampionátu Minimoto

    Poslední body do CIV připsány v Castrezzato. Břeclavský závodník Matyáš Pálka o tomto víkendu vybojoval další body do mezinárodního mistrovství Itálie. 

    1. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Dobrý víkend se špatným koncem

    Pátek byl průměrný, sobota skvělá a v neděli přišlo velké zklamání. Takový byl víkend Velké ceny Aragonie pro českého zástupce v Moto3 Jakuba Kornfeila.

    24. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Jakub Kornfeil o sezóně 2020

    Je to přeci již jen pár dnů co se kuloáry motocyklového sportu nesla zpráva o tom, že Jakub Kornfeil již má podepsanou smlouvu na příští rok. Svým způsobem to je však oficiální pravda až nyní, neboť český závodník ctil přání svého nového zaměstnavatele týmu RBA Skull Rider, jenž chtěl představit své jezdecké složení pro rok 2020 až bude známo i jméno druhého jezdce. Na začátku víkendu Velké ceny San Marina v Misanu, tak konečně můžeme potvrdit “šuškandu” o Jakubově angažmá na příští rok.

    16. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Takže zase zezadu a nakonec i bez bodů

    Skoro to může vypadat tak, že to má prostě Jakub Kornfeil předurčené, nicméně vždy je to jen souhra určitých životních okolností. Český jezdec je však bojovníkem k pohledání a již několikrát to ve své kariéře předvedl. A tak to bylo i na britských ostrovech, kde se konala již dvanáctá letošní Grand Prix, na okruhu Silverstone. Po loňské frašce se zrušeným závodem byl položen nový asfaltový koberec. Jakub Kornfeil obsadil po nevydařené sobotní kvalifikaci 29. místo a čekal jej boj o bodované příčky z hloubi startovního pole.

    25. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Jakub Kornfeil na bodech i v GP Rakouska

    Pouhý týden po dramatické Grand Prix Brno se jezdci šampionátu MotoGP utkali na kopcovitém, rakouském Red Bull Ringu. Bitva o světové body do tabulek jednotlivých kubatur zaplnila tribuny oblíbeného rakouského okruhu.
    Podobně jako v Brně čekala na českého motoycklového závodníka Jakuba Kornfeila bitva ze středu startovního pole. Po nepříliš vydařené kvalifikaci stačil Jakubův čas až na 16. místo. Pozdní sobotní zasedání direktoriátu závodu Velké ceny Rakouska na Red Bull Ringu pořádně zamíchalo startovním roštem kubatury Moto3. Udělené penalizace měly za následek, že se Jakub Kornfeil posunul na startovním roštu na desátou pozici.

    13. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.