Fotoreport

  • Mistrovství Evropy v závodech psích spřežení na kárách

    Krušnohorské Abertamy hostily ve dnech 8. až 11. listopadu Mistrovství Evropy psích spřežení "off-snow", tedy na kárách. Po tři soutěžní dny bojovali na tratích MID a Sprint, psí spřežení Sibiřských husky, Aljašských malamutů, Gronkých psů a Samojedů. Musheři nastupovali v kategoriích podle počtu psů a typu káry. K vidění zde byla velká spřežení 6, 8 a 9 psů, ale i rychlé tříkolové káry se třemi či čtyřmi psy. Samozřejmě nechyběly ani oblíbené koloběžky a bikejöring. V závěru každodenního programu se utkali běžci se psy (canocross).

    18. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Dostihová derniera 2018

    Poslední český dostihový den sezony 2018 proběhl v neděli 4.11. ve Slušovicích. V netypicky teplém počasí  (okolo 20°C) se odběhlo 8 cvalových, 1 klusácký, 2 dostihy poníků (rozdělení podle velikosti) a dostih osobností Velké pardubické na koních plemene hafling.

    11. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Pardubické loučení se sezónou 2018

    V sobotu 27.10. jsme se rozloučili s pardubickou dostihovou sezonou 2018. Na programu bylo 7 dostihů, z nichž nejdůležitější byl ten s pořadovým číslem 6 - Cena města Pardubic, cross ll. kategorie na 4200m. Před startem se nejvíce věřilo Ter Millovi, který ve Velké Pardubické vysypal svého jezdce  Jana Odložila na Taxisu a pokoušel se tedy o úspěch na závěr sezony. Po startu se na čele usadil Turdus, Irská lavice lehce zbrzdila bílého favorita, ale pokračoval v dostihu na třetí pozici. Na malých zahrádkách měl problém Cote Mer, který se s pardubickým závodištěm teprve seznamuje a jeho skokový projev to jen potvrzoval. O další hrubou chybu se postaral na Velkém anglickém skoku Valtz a pád vybalancoval na poslední chvíli. Za další překážkou byl ale nakonec zadržen. To už zbytek pole mířil na travnatý ovál a poslední tři skoky za vedení Caline de Juilley. Na předposledním skoku už byl ale opět ve vedení Turdus a ač o vítězství musel nakonec bojovat s valachem Dulcar de Sivola, uhájil svou pozici o půl délky. Třetí přišel do cíle Ter Mill, čtvrtá Caline de Juilley, pátý Vernois a poslední šestý daleko Cote Mer.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Velká pardubická 2018 pro nováčka, favorité neuspěli

    Dlouhý a nekonečný rok je za námi a opět jsme se dočkali startu národního dostihového klenotu Velké pardubické, tentokrát s pořadovým číslem 128. Jako už poněkolikáté mi bylo nesmírnou ctí být zase při tom, a moci se s Vámi podělit o svůj pohled na celý dostihový den, který začínal v 11.hodin českou státní hymnou v podání Yvetty Blanarovičové.

    17. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Sobotní napětí před Velkou

    Tak trochu ve znamení ticha před bouří se odehrál sobotní pardubický meeting. Napětí před Velkou Pardubickou bylo téměř hmatatelné a fandové se přišli rozcvičit na zítřejší den D. K vidění byly v sobotu jen dostihy tzv. dokola, tj. dostihy, které nezasahovaly do vnitřní krosové dráhy - proutěnky a klasická steeplechase přes umělé ploty.

    15. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ostravské Šípy sestřelily brněnské Draky

    Před startem finálové série Extraligy baseballu Czech Series se zdály být karty rozdány jasně. Na jedné straně Draci Brno, kteří z dosavadních 23 finálových účastí brali 21 mistrovských titulů. Základní část ovládli s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou a byli i nejúspěšnějším týmem nadstavby, kde z 20 zápasů odešli jen čtyřikrát poražení a již dvě kola před koncem si zajistili přímý postup do finále. Na druhé straně pětkrát stříbrní Arrows Ostrava, kteří z letošních sedmi vzájemných zápasů s Draky šest prohráli a finále si museli vybojovat v play-off zápasech s Eagles Praha.

    14. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • NOE POLO CUP 2018

    O víkendu 22.-23. 9. 2018 se v Březině u Brna uskutečnil podzimní turnaj NOE POLO CUP 2018. Tento turnaj byl oproti dosavadním, které v Březině proběhly, jiný tím, že se jednalo o tzv. „Single Entry Open“, tedy hráči se hlásili sami a týmy byly vytvořeny na místě podle jejich handicapů, aby jejich úroveň byla co nejvíce vyvážená a zápas atraktivní. Turnaje se zúčastnili hráči z České republiky, Německa, Dánska, Polska a Anglie, rozhodčím byl Agustin Navarro z Argentiny.

    13. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Brněnské dostihové loučení se sezónou 2018

    Letos naposledy hostilo brněnské závodiště dostihový den. Ten se odehrál v sobotu 6. října 2018 a měl na programu celkem 8 dostihů. Kromě dostihů lV. a V. kategorie se odběhly i dva hlavní.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • MČR v biatlonu na kolečkových lyžích

    Propršené, slunečné, dramatické a skvěle obsazené. I takové bylo mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích, které hostil 1. a 2. září areál Šedivský lom v Letohradu. Na startovních listinách se sešlo na 190 biatlonistů a biatlonistek z celkem sedmi zemí.

    26. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ústecká 21 v fotografiích M. Žáčkové

    25. – 26. 8. v Ústí nad Orlicí opět rozburáceli závodní motory. Na programu zde byl jubilejní 60. a 61. ročník Ústecké 21, memoriálu Miroslava Urbana. Na start sobotního závodu se postavilo 129 jezdců a v neděli 124 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Itálie a Černé Hory. Sobotní závod se jel jako Mistrovství České republiky historických i soudobých automobilů, Zóna střední Evropy historických i soudobých automobilů, Mistrovství Slovenské republiky historických i soudobých automobilů a Česká Trofej. V neděli se k tomu přidalo Mistrovství Evropy historických automobilů. Jezdci tohoto závodu měli sobotní den vyhrazen pro tréninky. Sobota patřila především Miloši Benešovi, který s vozem Osella FA 30 pokořil traťový rekord, který držel Ander Vilariňo ze Španělska z roku 2005 (1:47:39) o více než 2 vteřiny časem 1:45.03! Skvělou formu potvrdil i v neděli kdy svůj nový traťový rekord překonal hned dvakrát. Čas 1:44:50 je tak novým traťovým rekordem!

    15. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Tomáš Pekař exceloval na mosteckém okruhu

    Letos již podruhé se jezdci a týmy závodní série Octavia Cup 2018 sešli na mosteckém autodromu. Tentokrát doprovázeli jednu z nejnavštěvovanějších motoristických akcí v ČR, a to Czech Truck Prix. Přestože počasí nebylo právě přívětivé, svedli jezdci urputné boje před téměř 90 tis. diváků, kteří je povzbuzovali z tribun. 

    6. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Adama Lacka v Mostě déšť nezastavil

    Patý podnik letošního evropského šampionátu závodních tahačů zavítal o tomto víkendu do severočeského Mostu. Ani deštivé počasí neodradilo fanoušky okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) od návštěvy autodromu. Dorazilo bezmála 91 tisíc příznivců motoristického sportu. A nemuseli litovat. Tým Buggyra Racing na domácí půdě zazářil. Ze čtyř závodů dokázali vybojovat Adam Lacko a Oly Janes celkem 9 pohárů.

    4. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Extraliga baseballu míří do finále

    Na startu nejvyšší soutěže baseballu, Extraligy, stálo 10 týmů, z toho po třech zástupcích z Prahy a Brna. Základní část se hrála systémem třikrát každý s každým. Ovládli ji Draci Brno s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou.  Prvních 6 týmů po základní části – Draci Brno, Arrows Ostrava, Kotlářka Praha, Eagles Praha, Cardion Hroši Brno a Tempo Titans Praha – postoupilo do nadstavby. V ní hrály týmy čtyřikrát každý s každým. Nejúspěšnějším týmem nadstavby se stali opět brněnští Draci s 16 výhrami a 4 porážkami. Dvě porážky utrpěli s Kotlářkou Praha a zbylé dvě pak v závěru nadstavby, kdy už měli jistý postup do finále. První tým z nadstavby totiž přímo postupuje do finále - Czech Series, která se hraje na přelomu září a října na tři vítězná utkání. V ní se Draci utkají s vítězem Wild Card, kam postoupily druhý a třetí tým po nadstavbě, Arrows Ostrava a Eagles Praha. Wild Card se hraje na dvě vítezství.

    3. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou ve fotografiích

    Po téměř dvouměsíční letní přestávce se vrátily dostihy na naše hlavní překážkové závodiště - do Pardubic. 18. srpna byla na programu 3. kvalifikace na Velkou Pardubickou a dalších 7 rámcových dostihů.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Dostihový den ve Wroclawi

    Na dostihovém závodišti ve Wroclawi Partynicicích se 05. 08. 2018 konal dostihový den nazvaný Gentleman’s Day. Na programu byli tři rovinové a čtyři překážkové dostihy. Jako pátý byl na programu hlavní dostih dne Wroclawska Trial. Tento dostih je předzkouškou vrcholu polské dostihové sezóny Velké Wroclawské steeplechase. Na trať dlouhou 4200m pro 5leté a starší koně se vydalo 10 koní a z toho šest od českých trenérů.  Mezi největší favority na vítězství patřil Reki (Look Honey – Registana) syn dvojnásobné vítězky Velké pardubické Registany. Druhou favoritkou byla loňská vítězka Velké Wroclawské klisna Delight my Fire (Way Of Light – Darmagi). Na start se postavila i „naše“ syndikátní klisna Poinsettia v sedle s Jakubem Spáčilem, která si tento dostih vyzkoušela i v loňském roce. V kurzu dostihu je i velmi atraktivní překážka kdy koně probíhají vodou. Pro vítězství si doběhla klisna Herbata(POL). Na druhém místě dokončil český zástupce Celadon(FR) od trenéra Čestmíra Olehly a třetí doběhl Mimir(HUN). Na dotovaných příčkách ještě dokončili čtvrtá Poinsettia a poslední dotace se dělila mezi dva koně, kteří doběhli současně Silver Star(POL) a Reki. Delight my Fire dokončila v poli poražených na osmém místě. Do cíle doběhlo 9 koní, King Artur(POL) byl v průběhu dostihu zadržen.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.