Extrémní sport

  • Dvacátý Free Litovel Bobr Cup slibuje vyrovnanou bitvu

    Bobr Cup

    Dva dny před startem jubilejního dvacátého ročníku Free Litovel Bobr Cup je přihlášeno 249 tříčlenných týmů. „Registrace on-line už sice skončila ale v pátek i sobotu se zájemci budou moci registrovat i přímo na místě. O konečném množství týmů na startu se rozhodne až v sobotu. Lidé se hodně dívají na počasí. To by tentokrát mělo být dobré a tak se snad ještě další týmy přidají," přeje si za organizátory Tomáš Kutý z TJ VS Litovel. V loňském ročníku vyhrála trojice Radek Hübl, Jaroslav Kulhavý a Tomáš Slovák v barvách týmu Pivovar Litovel/OpavaNet před družstvem Trek a Ford/Exceed.

    3. 10. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • ADIDAS - CONTINENTAL BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2014

    ilustračníExtrémní závod Adidas – Continental Beskydská sedmička jako první dokončil tým JulboWay – Adidas ve složení Stanisla Najvert a Petr Žákovský. Cílovou čárou na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm proběhli v sobotu v 10:46 hodin. Trasu závodu zvládli za 12:08 hodin.

    9. 9. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • ADIDAS - CONTINENTAL BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2014

    ilustračníExtrémní závod Adidas-Continental Beskydská sedmička, který má statut Mistrovství ČR v horském maratonu dvojic, odstartuje v pátek 5. září po 22. hodině z náměstí Svobody v Třinci. Přes tři tisíce sportovních nadšenců se bude snažit v limitu 30 hodin o co nejrychlejší přechod sedmi nejvyšších vrcholů Beskyd. Cíl je ve Frenštátu pod Radhoštěm. Vítězové minulého ročníku Jaroslav Balatka a Pavel Štryncl zvládli trasu dlouhou 94 km s převýšením 5 430 m, což odpovídá výstupu na druhou nejvyšší horu světa K2, v čase 11:49:14 hodin. Naopak do cíle nedošel každý třetí tým.

    4. 9. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Wenger Czech Adventure Race

    survivalVelmi drsných 55 hodin závodění. Především hory, nadmořská výška, mokro, mráz a deště - to vše zvýšilo náročnost závodu. Na in-line na Dlouhých Stráních v noci a ráno mrzlo a obdobně nebylo nic příjemného plavat v lomech v 8 st.C.; horské, studené bouřky dělaly problém především s noci. Ale to vše musí závodníci při Adventure Race zvládnout. Prakticky všechny týmy bez spánku absolvovaly 500km běh/trekking; horská kola; kolečkové brusle/koloběžky; skalní lezení; orientace;lanové aktivity; plavání; jeskyňaření; Bolsův kros a celu dobu mapování.

    27. 8. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Výborné výsledky českého adventure race týmu na Ostrovech

    canyoning

    Český reprezentační tým v adventure racingu (AR), tedy závodech, kdy smíšené  čtyřčlenné týmy několik dní v kuse běží, jedou na kole či pádlují divočinou a plní různé další outdoorové disciplíny, vybojoval na Britských ostrovech výborné výsledky. Část týmu se teď chystá také na domácí mistrovsví.  

    21. 8. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Czech Outdoor Extreme Team nominoval na Dolomitenmanna 2014

    dolomitenmannPrestižní evropský mítink extrémních outdoorových sportů, multisportovní rakouský „Red Bull Dolomitenmann 2014“, startuje v Linci 6. září. Tradičně s českou účastí. Teď  k němu proběhla nominace ambiciózního brněnského Czech Outdoor Extreme Teamu. Specialisté na jednotlivé úseky: běh – Luboš Jadrný, paragliding – Mirek Pavlík, kajak - Šimon Bábíček, MTB úsek – Petr Liebich.

    14. 8. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Vítězství - Adventure race EP v Irsku

    kajakČeský tým Czech AR team Adidas/NUTREND (Daniel Šilar, Filip Šilar, Pavel Paloncý, Kristýna Skalická) vyhrál Evropský pohár v Irsku, kde se v roce 2015 uskuteční Mistry Evropy.

    6. 8. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • NEJLEPŠÍ JEZDCI SVĚTA, ZÁVODY V TUNELU, RYCHLOST 60KM/HOD

    Česká republika má tu čest hostit Mistrovství světa v jedné z nejvíce adrenalinových disciplín moderního (je to původní disciplína skateboardingu jako takového) sportu, slalomu na skateboardu. Nejprestižnějšího závodu roku se zúčastní na 130 jezdců z celého světa. Akce se koná pod záštitou ISSA (International Slalom Skate Associacion).

    WORLD Skate´n´roll Polička 2014 trailer from 3heads on Vimeo.

    31. 7. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • IBIS PILSENMAN 2014

    Startuje další ročník oblíbeného závodu IBIS Pilsenman 2014
    1 km plavání - 2,4 km přeběh - 9 km kajak - 42 km MTB a 14 km běhu 

    plavaniOd května mají všichni zájemci z řad sportovců možnost přihlásit se do závodu IBIS Pilsenman 2014. Již 12. ročník tradiční sportovní akce se uskuteční v sobotu 16. srpna 2014 na louce u sv. Jiří v Plzni Doubravce. Start závodu proběhne v 10 hodin u Boleveckého rybníka. Závodníci si mohou vybrat ze dvou variant - terénního kvadriatlonu nebo lehčího triatlonu.
    Terénní kvadriatlon IBIS Pilsenman se skládá z 1 km plavání, 2,4 km běhu, 9 km jízdy na lodi, 42 km horského kola a 14 km běhu včetně několika brodů. Závod bude probíhat v kategorii jednotlivců nebo dvojic.

    23. 7. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Extrémní závod čtyřčlenných štafet - SMS.cz Adrenalin Cup

    adrenalin cupNa 18. ročníku SMS.cz Adrenalin Cupu, si zlato a zároveň i titul mistra České republiky v extrémním závodu štafet, který se letos pro silný vítr musel bohužel obejít bez seskoku paraglidistů, vybojovala štafeta OpavaNet ve složení Robert Krupička (běh), Jan Škrabálek (paragliding), Michal Kaněra (MTB) a Kamil Mrůzek (kajak) s časem 3:03:04. V ženské kategorii zvítězil v čase 3:45:52 čtyřčlenný tým Technika Brno Extreme Ladies ve složení Metelková Táňa (běh), Alina Antošová (paragliding), Jitka Škarnitzlová (MTB) a Anna Zástěrová (kajak). Na start letošního ročníku se postavilo celkem 48 mužských a 8 ženských štafet. Extrémní závod štafet nedokončili pouze tři mužské štafety. Jedna z důvodu pádu a dvě pro poruchu řetězu na kolech bikerů.

    30. 6. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Olympionici Razým, Novotný a Sudová ladí formu na Adrenalin Cup

    adrenalin cupLetošní 18. ročník SMS.cz Adrenalin Cupu, který je současně mistrovstvím České republiky v extrémním závodu štafet, odstartuje v sobotu 28. června v 10 hodin již tradičně z fotbalového hřiště v beskydské Ostravici. I letos se na této výjimečné sportovní události, kde si závodníci předávají štafetový kolík ve čtyřech disciplínách: běh, paragliding, MTB a kajak, kromě drsných outdoorových amatérů, představí i celá řada sportovních hvězd. Mezi nimi čeští olympionici Šárka Sudová, Aleš Razým a Michal Novotný a polská olympionička v běhu na lyžích Paulina Maciuszek. Počet aktuálně přihlášených týmů atakuje rekord z roku 2011, kdy se jich na start postavilo 59.

    26. 6. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • GENERALI SURVIVAL 2014

    survivalNeexistuje sport pro zdravé a sport pro postižené, je jen pohyb, který děláte s láskou nebo bez ní! To je základní myšlenka, se kterou na jihu Čech už pozítří odstartuje letošní ročník 24hodinového outdoorového víceboje Generali Survival 2014.

    13. 6. 2014 | Rubrika: Extrémní sport | Komentářů: 0

  • Výsledky M ČR v přírodním víceboji

    inlineZávod nepříznivě ovlivnily povodně, kdy někteří závodníci ze zatopených oblastí nemohli na M ČR přijet. Také přívalové bouřky ještě v pátek dopoledne nevěštily nic dobrého. Nakonec alepsoň během závodu nepršelo. Pro závodníky nejnáročnějšího sportovního podniku jednotlivců v Evropě pořadatelé vylepšili disciplínu o potápění v ledové vodě (6 st.C) v zatopeném lomu nutností poznat ve tmě po hmatu potopenou indícii. V lomu i na Pradědu byl přízemní mráz a na Pradědu klasicky vichr, mlha, zima. Celkem 170km v horách a 16 sportovních disciplín dokonale prověřio sportovce.

    6. 6. 2014 | Rubrika: Extrémní sport | Komentářů: 0

  • SMS.cz Adrenalin Cup 2013 již tento víkend

    TKJen pět dní zbývá do startu sedmnáctého ročníku extrémního závodu čtyřčlenných štafet SMS.cz Adrenalin Cup, který se koná v sobotu 29. června v Ostravici v Beskydech a je současně i mistrovstvím České republiky v extrémním závodu štafet. Stejně jako v předchozích ročnících ani letos nechybí na startu špičkoví čeští sportovci. O titul mistra republiky bude letos bojovat téměř padesát čtyřčlenných týmů, tři nejlepší si mezi sebe rozdělí prize money ve výši 100 000 korun českých. Startovní listina stále není uzavřena a zájemci se stále mohou do závodu přihlásit. 

    2. 6. 2014 | Rubrika: Extrémní sport | Komentářů: 0

  • Red Bull Cliff Diving World Series 2014

    Cliff diving

    Jeden z nejčistších extrémních sportů - skoky do vody z velké výšky - Cliff diving! Skokani vzdorují gravitaci, provádějí dechberoucí triky, zrychlují za 3 sekundy na více než 85 km/hod. To je Red Bull Cliff Diving World Series. Letošní, 6. ročník postupuje opět o krok dál a nabízí nově soutěž pro ženy, plnohodnotnou dámskou světovou sérii.

    14. 3. 2014 | Rubrika: Extrémní sport | Komentářů: 0


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.