Další zprávy

  • Sportovní fotografii roku má Michal Červený

    Sportovní fotografií roku 2017 se stal snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného. Originální souhru cyklistů a jejich dominantních stínů pořídil 31letý autor při etapovém závodě horských kol v Jižní Africe. „Fotografie v sobě snoubí neobvyklý pohled, výrazné grafické řešení a zároveň silný sportovní okamžik,“ ocenil předseda poroty docent Filip Láb, proděkan FSV UK.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Anketa Zlatý volant již zná finalisty všech kategorií

    K 31. lednu skončilo hlasování odborné poroty složené převážně z oborových novinářů do ankety Zlatý volant. Pořádající agentura Pozitif se rozhodla zveřejnit v každé ze sedmi kategorií tři finalisty. Vítězové jednotlivých kategorií budou slavnostně vyhlášeni na galavečeru Zlatého volantu, který se uskuteční 22. února v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech. Pět z vítězů si odnese sošku Zlatého volantu, vítěz motocyklové kategorie obdrží sošku Zlatých řídítek a nejlepší závodnice mezi ženami si odnese speciální cenu Elišky Junkové.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Zbývají poslední hodiny hlasování veřejnosti

    Poslední lednový den znamená uzávěrku pro hlasování v tradiční motoristické anketě Zlatý volant. Celkem ve třech kategoriích letos premiérově rozhoduje široká veřejnost. Fanoušci motorismu na internetu vybírají nejlepší sportovní auto roku, nejlepší motoristickou událost roku a také v nové kategorii Eko-počin roku. „Přestože se do ankety na webu Zlatého volantu zapojilo několik tisíc lidí, hlasování až do středečního večera stále běží a s pořadím nominovaných ještě lze zamíchat. V tuto chvíli vedou Subaru WRX STI, zlínská Barum Rallye, a chytrá rychlodobíjecí stanice Siemens,“ konstatuje výkonný ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Olympijský chléb Karel - pro sportovce v Koreji

    Známá pravda říká, že o úspěchu či neúspěchu rozhoduje každý detail. Jedním z nich může být i chuť domova. A proto budou mít čeští sportovci v Koreji každé ráno v olympijské vesnici Olympijský chléb Karel. Autorem myšlenky jsou vodní slalomář Vávra Hradilek a předseda olympijského výboru Jiří Kejval . “Deset let, co jezdím po závodech, mi vždycky české pečivo hodně chybí. A myslím, že to tak sportovci často mají,” říká. Chleba si budou moci koupit i fanoušci na Olympijských festivalech v Brně a Ostravě.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Na Plese olympioniků protančili sportovci celou noc…

    V sobotu 20. ledna 2018 se již tradičně v brněnském hotelu International konal  21. ročník “Plesu sportovců a olympioniků JMK”, za účasti primátora statutárního města Brna pana ing. Petra Vokřála a předsedy ČKO pana Oldřicha Svojanovského.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Olympijský festival v Brně a Ostravě nabídne více než 30 sportů

    Bohatou porci sportovních příležitostí nabídne fanouškům projekt Olympijský festival 2018, který se v Brně a Ostravě uskuteční od 9. do 25. února. „V rámci příprav projektu Olympijský festival 2018 byla pro nás zásadní spolupráce se sportovními svazy a jsme rádi, že na naši nabídku zareagovaly všechny kladně. Díky tomu můžeme návštěvníkům festivalu nabídnout opravdu hodně zajímavý program, říká Libor Varhaník, místopředseda Českého olympijského výboru, který má projekt Olympijský festival 2018 v gesci.

    13. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Legendy motorsportu potvrdily účast na galavečeru Zlatý volant

    Několikanásobný vítěz velkých cen formule 1 David Coulthard a pětinásobný mistr světa MotoGP Mick Doohan potvrdili svou účast na slavnostním vyhlášení ankety Zlatý volant. Dvě hvězdy světového motorsportu se sejdou 22. února 2017 na galavečeru ankety na výstavišti PVA v pražských Letňanech. „Oba patřili v době své aktivní sportovní kariéry opravdu do té nejužší světové špičky a mnohdy stáli na jejím vrcholu. Pro fandy motorsportu bude jejich návštěva velký svátek a my jsme rádi, že tuto informaci můžeme oficiálně potvrdit,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Porotci Zlatého Volantu vyberou vítěze z více než 200 jmen

    Odbornou porotu složenou mimo jiné z 35 sportovních novinářů a oborových opinion lídrů čeká náročný výběr těch nejlepších motoristických sportovců roku 2017. Vítězné trofeje si odnesou vítězové tradičních kategorií: závody na okruzích, rally a maratony, autokros a rallyekros, závody do vrchu, motokáry  a v neposlední řadě Zlatá řídítka pro nejlepšího motocyklového závodníka a Zlatý pohár pro výherkyni ceny Elišky Junkové pro nejlepší ženy v motorsportu. „Porotce čeká náročný výběr, protože když se sečtou všichni nominovaní ze všech kategorií, je to v součtu něco přes 200 jmen,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Bylo spuštěno hlasování veřejnosti v anketě Zlatý volant

    Od pondělka 18. prosince mohou lidé hlasovat ve třech kategoriích ankety Zlatý volant. Hlasy lidí rozhodnou o sportovním autě roku, motoristické události roku a také v premiérové kategorii ekologický počin roku. Hlasování probíhá online na webu zlatyvolant.cz, a to bez nutnosti předchozí registrace. „Snažili jsme se vyvinout pěkné a přehledné prostředí, protože nám jde o to dostat k hlasování co nejvíce lidí. Nechceme je zdržovat zbytečnou administrativou. S trochou nadsázky lze říci, že jediné, co je může zdržet, je vlastní nerozhodnost,“ říká Martin Tománek z pořadatelské agentury Pozitif. Hlasování je možné od 18. prosince do 31. ledna.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Soutěž Zlaté oko pro motoristické fotografy

    Agentura Pozitif vyhlásila 13. ročník fotografické soutěže ZLATÉ OKO pro nejlepší motoristickou fotografii roku 2017. Letos poprvé budou finalisté zveřejněni ještě před slavnostním galavečerem. Vítězové ankety budou oznámeni v rámci vyhlášení soutěže Zlatý volant, které proběhne 22.února 2017 od 19 hodin v areálu výstaviště PVA EXPO v pražských Letňanech. „Určitě se zúčastním. Ještě vybírám třetí soutěžní fotografii, ale už teď mohu prozradit, že půjde o různé fotky z mistrovství světa Formule1,“ říká loňský a předloňský vítěz Zlatého oka Jiří Křenek.  Partnerem soutěže je společnost Centrum FotoŠkoda.

    17. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Vánoční e-poukazy autodromu pořídíte i na poslední chvíli

    Mostecký autodrom nabízí vánoční dárkové vouchery, jež lze pořídit bez stresu, a to třeba až o Štědrý den. Tato nabídka se týká nákupu elektronických poukazů při úhradě prostřednictvím bankovní karty.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Tři tradiční "Zlaté" ankety petrolheadů jsou tady

    Tradiční motoristická anketa Zlatý volant vstupuje do páté dekády své existence ve zcela novém kabátě. Noblesní prostředí pražského Žofína vystřídá pro 41. ročník Zlatého volantu Kongresový sál PVA Expo v pražských Letňanech proměněný na závodní depo. Objeví se zcela nové kategorie a poprvé v historii ankety se do hlasování zapojí i široká veřejnost. „Názor motoristických novinářů a odborné veřejnosti pro nás samozřejmě zůstává stále klíčový. Dokonce jsme navýšili počet porotců z deseti na dvacet. Zároveň ale chceme jít s dobou a zapojit více do ankety i širokou veřejnosti,“ vysvětluje Josef Zajíček z pořádající agentury Pozitif. Slavnostní vyhlášení ankety Zlatý volant, Zlatá řídítka a Zlaté oko proběhne 22. února 2018.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • ZDENĚK ERTL BYL ZVOLEN PŘEDSEDOU SDRUŽENÍ SPORTOVNÍCH SVAZŮ

    Předsedou Sdružení sportovních svazů České republiky, z.s. byl opět zvolen Zdeněk Ertl. Na svém čtvrtém letošním zasedání, které se uskutečnilo ve středu 15. listopadu 2017 v prostorách Letenského zámečku, o tom jednohlasně rozhodla Rada Sdružení. Zdeněk Ertl tak bude pokračovat v čele druhé největší sportovní organizace v zemi, jejíž členská základna čítá více než 611 000 sportovců, již ve čtvrtém funkčním období.

    21. 11. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Zlatý volant v novém kabátě, hlasovat může i veřejnost

    Ve zbrusu nové podobě a také termínu, který lépe vyhovuje potřebám hlavních aktérů, se představí tradiční motoristické ankety o nejlepší české motoristické sportovce Zlatý volant a Zlatá řídítka. Slavnostní vyhlášení jejich výsledků se uskuteční 22. února 2018 v Kongresovém sále PVA Expo Praha. Společnost AUTODROM MOST jako provozovatel stejnojmenného areálu a organizátor tuzemských i mezinárodních automobilových a motocyklových podniků je hrdým partnerem galavečera a sesterskou firmou pořadatelské agentury Pozitif. Do hlasování v anketě se premiérově zapojí také veřejnost.

    17. 11. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Protihluková vyhláška je protiprávní

    Krajský úřad v Ústí nad Labem zrušil 3. listopadu rozhodnutí města Mostu o udělení pokuty společnosti AUTODROM MOST za porušení obecně závazné vyhlášky o regulaci hlučných činností. Zároveň zastavil správní řízení, které město s provozovatelem autodromu vedlo. Proti tomuto rozhodnutí se již nelze dále odvolat. I přes vítězství v tomto sporu autodrom nadále pokračuje v aktivitách s cílem co nejvíce omezit šíření hluku do okolních oblastí.

    9. 11. 2017 | Rubrika: Další zprávy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.